Bijna alle Haarlemmers verwarmen hun huis nu met aardgas. In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen te verwarmen. Haarlem wil zelfs in 2040 van aardgas af! Om de inwoners te helpen in het zoeken naar oplossingen voor gasvrij wonen, kunnen bewoners vanaf oktober terecht in de voorbeeldwoning bij de Schoterveense molen.

Voorbeeldwoning

Vrijdag 5 oktober om 16.00 uur opent wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema en
wethouder vastgoed Jur Botter de woning feestelijk. De molenaarswoning naast de Schoterveense molen is duurzaam verbouwd. De gemeente is eigenaar van deze woning en gaf Huizenaanpak de opdracht om de woning gasvrij te maken. De Huizenaanpak is een samenwerkingsverband van vakmensen die Haarlemmers een aanbod per woningtype bieden. Met o.a. een warmtepomp, ventilatiesysteem, lage temperatuurverwarming en zonnepanelen op het dak van het Nova College is de woning gasvrij.

Voorbeeldwoning

Molenaarster Joyce Beneker huurt de woning van de gemeente. De woning is een voorbeeldwoning van de Huizenaanpak. Haarlemmers die duurzaam willen verbouwen en graag willen kijken hoe dat er uitziet, kunnen op afspraak het molenaarshuisje bezoeken. Wethouder Jur Botter is blij met de opening van de voorbeeldwoning: “De gemeente geeft graag het goede voorbeeld in het gasvrij maken van Haarlem. Al onze gemeentelijke panden gaan we verduurzamen. Het molenaarshuisje is een voorbeeld hiervan.” Wethouder Cora-Yfke Sikkema: “De woning laat ook de samenwerking zien die we met de Huizenaanpak hebben. Nu kunnen Haarlemmers bij een woning terecht waar allerlei maatregelen zichtbaar zijn zoals ventilatie, warmtepomp en lage temperatuur verwarming. De adviseurs van de Huizenaanpak geven uitleg.”

Uitnodiging

Het molenaarshuisje is af! Een gasvrije woning met o.a. warmtepomp. Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn tijdens de feestelijke opening van de voorbeeldwoning van Huizenaanpak.

Wanneer: vrijdag 5 oktober van 15.30 – 17.00 uur
Waar: Schoterveenpolder 1 bereikbaar via dijk vanaf Jan Haringstraat, 2023 JZ Haarlem

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here