Onlangs heeft de Gemeente Haarlem de voormalige Publiekshal verkocht aan HBB Groep te Heemstede. Het bestemmingsplan is een regionaal Werkplein dat zijn diensten zal aanbieden vanuit deelnemende gemeenten in Zuid- en Midden-Kennemerland en het UWV, aan werkgevers en werkzoekende. In één klein afsluitend zinnetje, lezen wij “Voor het andere deel van het gebouw denkt HBB Groep aan het inrichten met een hotelfunctie.” Haarlem krijgt er dus een hotel bij?!

Goed terug naar het regionaal Werkplein, hier even een overzicht:

Wie:                   Gemeente Haarlem overgenomen door HBB groep te Heemstede.
Wat:                   Verkoop Publiekshal op de hoek van de Zijlweg
Waar:                 Zijlsingel, Zijlweg
Waarvoor:        Vestiging Regionaal Werkplein
Doel:                  Trefpunt regionale dienstverlening omtrent de lokale arbeidsmarkt

Het gigantische gebouw aan de Zijlsingel beslaat zo’n 7.000 m2. Op korte termijn wordt begonnen met het verwijderen van asbest, waarna de verbouwing zal beginnen. Dit moet snel gebeuren, want het Werkplein wilt zijn deuren op 1 juli 2014 openen.

Gemeente Haarlem 2

Onze wethouders zijn zeer over deze ontwikkeling te spreken:
Wethouder Cassee reageert verheugd: ”Ik ben blij dat we op deze plek zo’n goede bestemming krijgen en dat door de verkoop het gebouw en daarmee ook de omgeving een kwaliteitsimpuls krijgt”.

Wethouder Jan Nieuwenburg is tevreden over de belangrijke stap die nu gezet is:
“We kunnen ons nu richten op de daadwerkelijke inrichting van het Werkplein voor de gewenste gecoördineerde werkgeversbenadering en –dienstverlening in onze arbeidsmarktregio.”

Wij hopen dat dit goed gaat, want ‘gezamenlijke dienstverlening’ betekent meestal, lang wachten op antwoord. Ook staat er: “Met het WerkgeversServicepunt bieden wij hen één publiek aanspreekpunt voor arbeidsmarktvragen en het vervullen van vacatures. Voor deze vacatures hebben de samenwerkende partners vaak prima kandidaten“. Wij vragen ons af of zo’n servicepunt echt nodig is?

Over het toekomstige hotel zegt de regiomanager van het UWV:
“Verdere invulling is nu onderdeel van gesprek met onze partners uit de stad en de regio”. Dat wil zeggen, ze weten nog niet wat er mee gaat gebeuren.

Na alle ontzettend leuke ideeën over het bestemmingsplan van de koepel, zijn wij benieuwd naar jullie ideeën voor deze plek?
Wat zou jij in dit fantastische pand willen beginnen? Een club op de bovenste verdieping, een saunacentrum of een restaurant?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here