Donderdag 19 september jl. vond de Haarlemse voorronde van de Poetry Slam plaats. Wij waren aanwezig bij de eerste ronde. Hier zagen we alle deelnemende poëten een voordracht doen. Soms met meerdere gedichten, soms met één lang gedicht. Maar allemaal uniek.

SannemajB

Er waren niet alleen dichters uit Haarlem, maar ook dichters uit Friesland en België. (Wel vreemd met een Haarlemse voorronde maar ach.) Uiteindelijk zou er een ‘gewone’ winnaar en een publiekswinnaar uitkomen. De jury bestond uit; Hélène Gelèns, Lucas Hirsch en Aik Kramer. De winnaar van deze voorronde, gaat door naar het  N.K. in Utrecht. De Poetry Slam Haarlem werd gewonnen door Sannemaj Betten. Zij won ook de publieksprijs, dus zij is de terechte winnares. Wij kunnen haar gedicht uit de eerste ronde, genaamd ‘Zout’, nog goed herinneren. Haar heldere, doch fragiele stem, haar slanke voorkomen met het onderwerp sex!

We vroegen aan de MC, Joshua Baumgarten, om het geheel in één zin samen te vatten. Hij zegt: “Haarlemtown Poetry Slam, an evening of poetic performance ‘zonder’ pretence. Het was leuk.” Hiermee bedoelt Joshua dat het een oprechte poëzie voordracht was en geen ‘doen alsof’. Volgende editie is Haerlems Bodem zeker weer aanwezig, wij hopen jullie ook. In de woorden van Edgar Allen Poe: Poëzie is de ritmische creatie van de schoonheid met woorden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here