De Haarlemse theatergroep Lava (tgLAVA) komt binnenkort met hun zesde voorstelling. Zij staan bekend om hun locatie-theater en dit keer zijn het onder andere Haarlemse kroegen zoals Jopen Taproom en Het Wapen van Kennemerland waar gespeeld zal worden. De voorstelling HOP! vertelt verhalen over, aan en op de bar. Met natuurlijk de rijke geschiedenis van Haarlem op het gebied van bierbrouwen. Je staat dus in de kroeg met een biertje in je hand naar theater te kijken, hoe vet?!

HOP!

Bier is alles

Wij van Haerlems Bodem houden van bier. Zowel uit Haarlem als daarbuiten. Want bier is lekker, het is fris, het smaakt (bijna) altijd naar meer. Bier is boers, bier is studentikoos en bier is hip. Bier smaakt goed bij al je eten, is heerlijk in alle seizoenen. Je krijgt keuzestress van alle mogelijke biertjes die je kunt bestellen. Kortom, bier is alles! Maar iedereen weet wel dat alcohol ook een andere kant heeft. En die grens tussen ‘gezellig’ versus ‘niet meer zo gezellig’ is een grijs gebied. Iedereen heeft weleens op een mooie of minder mooie Haarlemse plek staan kotsen omdat er een drankje teveel in was gegaan. De voorstelling HOP! laat alle aspecten van bier en de kroeg zien, de mooie en minder mooie.

In deze dynamische en grappige voorstelling van ongeveer 45 minuten nemen Marije Scheerder, Liesbeth Rood en Jiske Gunkel van tgLAVA je mee in de wereld van de Noord Hollandse / Haarlemse kroegen. Voor 12,50 euro heb je al een kaartje en daar krijg je een gratis biertje bij (yes!) Verschillende locaties maken het mogelijk om je kaartje uit te breiden met een extra’tje zoals bitterballen, speciaalbier of een buffet. Check de site voor alle opties.

Sneak peak in de Nieuwe Vide

Haerlems Bodem mocht langskomen op de locatie waar tgLAVA repeteert. Dat is in de Nieuwe Vide op het Lichtfabriek terrein. Wat een inspirerende plek! We hebben al een kleine sneak peak gekregen van HOP! en ik kan je vertellen dat ik in die paar minuten al heel hard moest lachen. TgLAVA staat bekend om hun humor en snelheid in het theater dat ze maken. Ook als je nog nooit bij een theatervoorstelling bent geweest vind je hier een mooie manier om op een beetje festival achtige manier kennis te maken met theater. Theater van tgLAVA is voor iedereen, het raakt je en neemt je even mee naar een andere wereld. Kom het ervaren!

Speeldata en info

TgLAVA zal de voorstelling HOP! spelen t/m 23 november (de verjaardag van Haarlem). Op dit moment zijn er voorstellingen gepland in de Jopen Taproom op 20 + 21 maart en 16 + 17 april. In café Het Wapen van Kennemerland op 26 + 27 maart. En in de kop van Noord Holland bij het Land van Fluwel spelen ze op 29 + 30 mei.

Meer info over de voorstelling HOP! en andere info staat op de website van tgLava.

De voorstelling Viswijf van afgelopen jaar gaat eind juni 2020 in reprise in de duinen bij Kraantje Lek. Haerlems Bodem was daar afgelopen jaar bij, check ons verslag.

Wil je hier ook heen? Koop dan hier je kaartje.

Fotografie (zwart-wit) door Rob Ouwerkerk
Fotografie (kleur) door Michel Bosch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here