Voortuin is een onafhankelijk maandblad dat verschijnt in Haarlem, Leiden en Amsterdam. Ook hebben ze op Haerlems Bodem een eigen column vol gekkigheid, hersenspinsels en brainfarts. En nu zijn de heren gestrikt door de dames van Studio Locomoco om hun kunsten op een andere manier aan het licht te brengen. 

Van 12 juni tot en met 31 augustus gebruiken Sim Kaart, Tom S. Janssen en Floris Bates Studio Locomoco als hun voortuin. De vaste kern van collectief Voortuin, dat het gelijknamige, onafhankelijke tijdschrift met enige regelmaat de wereld instuurt. Voortuin is een niet-zo-goede vertaling van avant-garde; en vindt het ontbreken van een rode draad een prima uitgangspunt. Meer weten over de jongens van Voortuin lees dan het sollicitatie gesprek dat we onlangs met ze hadden.

een kwaad daglicht 1

Boze tongen hebben wel eens beweerd dat Voortuin kunst in een kwaad daglicht zet, dus wat gebeurt er als zij werken bundelen in een expositie? Grafisch werk van Sim Kaart, foto’s van Floris Bates en teksten van Tom S. Janssen. Een herkenning van hoe eerlijk nietszeggendheid kan zijn, en hoe alles oneerlijk ietszeggend is. Een statement dat de zij ook zullen uitdragen tijdens de opening op 12 juni.

Voortuin exposeert! Unieke werken onder de noemer ‘Een Kwaad Daglicht’ bij Studio Locomoco

De werken uit de expositie zijn unieke stukken, waarvan Voortuin er slechts één per stuk op dit formaat heeft gemaakt en verkoopt via Studio Locomoco! Een bijzondere kans om een buitengewoon werk van Haarlemse makelij te bemachtigen.

een kwaad daglicht 4

Voortuin exposeert!: Een Kwaad Daglicht 

Waar: Studio Locomoco, Gedempte Oude Gracht 122a | Doorlopend vanaf straat te bezichtigen. De galerie is geopend op werkdagen en op afspraak.
Wanneer: 12 juni t/m 31 augustus 2014

Meer informatie: www.studiolocomoco.com | www.voortu.in

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here