Voortuin is een onafhankelijk maandblad dat verschijnt in Haarlem, Leiden en Amsterdam. Ook hebben ze op Haerlems Bodem een eigen column vol gekkigheid, hersenspinsels en brainfarts. Voortuin is ook in ‘hardcopy’ verkrijgbaar, echt een aanrader voor een ieder die opzoek is naar wat anders. Dit keer gaat het over de wereldberoemde Dirk Henkelveenbos en zijn fiets van de maand! 

Dirk! Allereerst hartstikke gefeliciteerd dat jouw fiets de fiets van de maand is.

Dankjewel.

Hoe ben je aan deze fiets gekomen?

Ik heb hem gekocht bij zo’n project waarbij gehandicapten oude fietsen opknappen. Destijds had mijn ex daar ook een fiets gekocht en zij was er erg tevreden over.

Was het toen ook al je ex, of was het toen nog aan?

Nee, het was toen ook al uit.

Dus je bedoelt eigenlijk ‘ja’ ?

Ja, ik denk het wel. Nouja we neukten toen nog wel af en toe. Maar dat heb je altijd wel als het net uit is toch?

Ja ik heb dat ook wel vaak. Tenzij het met hele erge ruzie is uitgegaan, weet je wel. Dat er iemand is vreemdgegaan of zoiets. Nou, nu ik erover nadenk, ik heb ook wel eens gehad dat zij was vreemdgegaan en dat ik haar alsnog ging neuken.

Ja, dan heb je niet echt veel zelfrespect. Kom op gast, je kan toch wel wat nieuws opscharrelen? Zeker tegenwoordig, met Tinder en alles.

Ja maar dat vind ik ook zo oppervlakkig.

En die sletten-ex van je door blijven palen niet?

Ja, ok…

Ik weet nog wel een leuk iemand voor je. Je bent ook altijd zo creatief bezig en alles toch?

Ja.

Mijn buurmeisje is echt zo’n kunstkutje. Volgens mij is ze net weer single. Wacht ik paas je d’r nummer wel even. Ehm, even kijken… Hier, Marlene heet ze. 0623570061.

Dankje. Is ze nice?

Ja, best wel. Vroeger gingen onze ouders samen op vakantie dus dan ging zij ook mee. Vaak gingen we dan naar de Vogezen. Nou, we zijn een keer ook naar het Gardameer gegaan, maar dat was geen succes. Veel te toeristisch voor ons doen. Ze rookt trouwens wel, vind je dat erg?

Nee, als ze het maar niet binnen doet. Maar nog even over je fiets, welke kleur is ie ookalweer?

Paars.

Ok, top man, dankjewel.

Voortuin is in Haarlem verkrijgbaar bij The Irrational Library en Athenaeum Boekhandel. Je kan ook  een abonnement nemen op dit kekke maandblad! Als je een mail stuurt met je adresgegevens naar voortuin@makisart.com, krijg je een mailtje met betalingsspecificaties terug en kun je voor vijf keer van voortuin genieten zonder de deur uit te hoeven. (Kosten, slechts 17 euro.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here