Na afloop van Indian Askin’s optreden op het Jupilerpodium is Bevrijdingspop 2017 precies op de helft! Voor de gig sprak Haerlems Bodem met de band in de kleedkamer. Uit een lijst van tien vragen mag het viertal er drie uitkiezen die ze willen beantwoorden. Alles in het kader van de vrijheid.

bevrijdingspop 2017 indian askin

HB: Voel jij je altijd artistiek vrij?

Chino: “Ik voel mij altijd artistiek vrij.

bevrijdingspop 2017 indian askin bevrijdingspop 2017 indian askin bevrijdingspop 2017 indian askin

HB: Oké, dank je wel. (de band lacht) Vertel!

Chino: “Ik neem veel beats op voor de nieuwe plaat en daarin voel ik me echt super artistiek vrij. Ik kan alles doen wat ik wil. Daar word ik echt heel erg gelukkig van. Ik doe nergens concessies, want iedereen kan wel wat vinden maar dat maakt mij niet zoveel uit. Ik voel wel druk wat betreft de kwaliteit van de tweede plaat. Deze moet wel beter zijn dan de vorige. Het gaat vanzelf klinken als iets wat ik doe want ik ben het aan doen. Als ik terug hoor wat ik heb gemaakt op een avond denk ik; oh ja, zo klink ik.

HB: Wanneer voelde jij je voor het laatst echt vrij?

Ferry: “Ik denk eigenlijk bijna altijd wel. Ik vind dat we het best wel goed hebben in Nederland. Vind je niet? Dus wanneer dat voor het laatst was? Op dit moment. Ik voel me nu best wel vrij. Ik ben aan het doen wat ik wil doen. Ik heb er vet zin in vandaag. Ik kán doen wat ik wil doen dus ja, ik ben vrij. Alleen ik moet wel werken vandaag maar ik voel me vrij in mijn werk. (lacht). Iedereen moet gewoon luisteren naar elkaar en lekker vrij zijn.

bevrijdingspop 2017 indian askin

Nou, Bart, kies er eentje uit. Daar ben je niet zo goed in. Ben je bezig met het thema ‘vrijheid’ op het podium?

Bart: “Nee, niet echt. Dit is niet de goeie vraag voor mij. Op het podium ben ik bezig met lekker optreden.

HB: Je bent er helemaal niet mee bezig? Bevrijdingspop is niet anders voor jou qua spelen?

Bart: “Nou, misschien wel met een extra tintje. Misschien juist extra zin in. Het is toch een dag die extra lading met zich mee brengt. Iedereen heeft zo’n gevoel van; laten we een leuke dag hebben met z’n allen. Dus misschien is het publiek ook wel enthousiaster dan normaal, daar ben ik wel benieuwd naar. Plus we hebben al een tijd geen grote festivals gedaan dus ik heb er wel heel veel zin in. Veel mensen, saamhorigheid. Ik ben benieuwd naar de sfeer. Bij ons zie ‘ie er in ieder geval goed in!

bevrijdingspop 2017 indian askin

HB: Wat zou je zelf graag willen zien?

Jasja: “BOMBINO! Dat hadden we allemaal heel graag willen zien, maar we moeten meteen door naar Utrecht. En daar spelen ze ook en moeten we ze ook missen!

bevrijdingspop 2017 indian askin

Uitwerking: Anjuli Veltman

Fotografie: Jaap Kroon

Foto-edit: Wiebrig Krakau

Lees ook de andere interviews: Tony Clifton | Radio Eliza | PYN | Rilan and the Bombardiers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here