Volente 2018 was betoverend en liefdevol! Tijdens het pinksterweekend vond op het prachtig oude landgoed Elswout het evenement ‘Volente’ plaats. Met Volente worden de oude mei-vieringen van vroeger in een modern jasje gestoken, en dat is goed gelukt!

Volente 2018
Telefoon op stil, en zelf ook stil achter de gids aan…

Volente 2018 = Loslaten

Elk kwartier startte een groepje van ongeveer 20 mensen met een wandeling onder leiding van een gids. Telefoon op stil, en zelf ook stil liepen we achter de gids aan; om ons heen alleen geluiden van veel vogels en het zachtjes wuiven van de bomen. We startten bij een vreugdevuur waar iedereen een klein handje met zout en kruiden in het vuur mocht gooien. ‘Visualiseer wat je los wilt laten’ werd er gezegd. Er kwamen meteen allerlei dingen in mijn hoofd op: ik wil stress beter loslaten, ik wil minder ‘moeten’. Zouden de anderen van mijn groepje dat ook hebben? Ik kan het niet vragen want ik ‘moet’ stil zijn. Daar ga je dus al met je meer loslaten. Vervolgens knoopten we een lint aan een dame die, verkleed en wel, symbool stond voor moeder aarde. Hierbij werd je uitgenodigd om te visualiseren wat je juist meer aandacht wil geven. Sowieso chapeau voor de kostuums want alle artiesten en anderen die betrokken waren bij de organisatie zagen er supermooi uit!

Volente
Chapeau voor de aankleding van alle artiesten en gidsen van Volente.
Volente 2018
Op blote voeten en geblinddoekt.

Uit je comfort-zone
Volente haalt je ook uit je comfort-zone want het is niet alleen optredens bekijken maar ook interactief. We hebben op blote voeten geblinddoekt rondgelopen, muziek gemaakt, gemediteerd en geluisterd naar gezang. We hebben gezien hoe twee paarden reageerden op een aantal van onze groepsleden die het energieveld van de paarden mochten benaderen. De een vond dit heel erg bijzonder, de ander vond dit wat minder. Naast mij stond een man die zichzelf hardop afvroeg: ‘Wat zie ik hier nu?’ Je moet je er een beetje voor open kunnen stellen denk ik en dat lukte bij het overgrote deel van het publiek heel goed.

Volente 2018
Wow…. dat wil ik ook kunnen.

WOW!
De route leidde ons ook langs een prachtige dansvoorstelling van Dance en Ballet Company Haarlem. Zo’n 25 meisjes tussen de 6 en 16 jaar oud voerden voor ons een echte vreugdedans uit. Aan het eind stonden wij bij elkaar en renden en dansten alle danseressen om ons heen. Ademloos en muisstil stond onze groep te kijken naar de ‘aerial skills’ van twee meiden. Ze hingen in roze doeken aan een hoge boom en bewogen zo sierlijk op de muziek dat je alleen maar kon denken WOW! 
We sloten de wandeling af met een overheerlijke brunch waarbij iedereen aan lange tafels bij elkaar zat. Volente 2018 was een mooie beleving op naar Nazomer Nachtlicht in september!

Tekst: Laura Freling
Fotografie: Rob Ouwerkerk

1 REACTIE

  1. Prachtige kostuums, lekker eten, onwereldse ervaringen, sprookjesachtig, ik voelde me een hele ochtend weer een jaar of 6, terwijl ik in mijn dagelijkse werkelijkheid een 7 achter dit getalletje moet zetten! Hopelijk volgend jaar weer een nieuwe meiviering!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here