Na 128 dagen is de Waarderbrug weer toegankelijk voor verkeer. De verkeersader tussen Haarlem-Noord en de Waarderpolder was sinds december 2018 wegens een kaduuk onderdeel en onderhoud gesloten voor verkeer.

Waarderbrug weer toegankelijk, een zucht van verlichting

Het onderdeel dat vervangen moest worden, was niet voorradig en moest op maat worden gemaakt. Dit kostte helaas meer tijd dan vooraf gehoopt. Fonds de Bever is blij dat hij de brug weer kan gebruiken: “Ik werk in de Waarderpolder en moest steeds omrijden, hierdoor was ik onnodig tien minuten langer onderweg. Bij collega’s merkte ik dat het ongenoegen groot was over de gesloten burg. Er klokt dan ook een zucht van verlichting nadat wij op de zaak hoorden dat de overgang weer beschikbaar zou zijn.”

Figeebrug werkt ook

Onderhoud aan de Waarderbrug stond al gepland voor het najaar van 2019. Doordat de brug in december 2018 kapot ging, zijn direct de geplande onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Ook werkzaamheden aan de Figeebrug zijn vrijdag 19 april afgerond. Zaterdag zal de Figeebrug op afstand bediend worden vanaf de Waarderbrug. Beiden bruggen werken nu weer als een zonnetje. Dus, Fons en vele anderen kunnen de komende jaren naar hartenlust weer gebruikmaken van de verbindingen.

Meer Haerlems Bodem? Check de BuurtMus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here