Haarlem wordt weer een kringloopwinkel rijker. Op 13 april Opent burgemeester Wienen de W&D Kringloopwinkel in Schalkwijk Centrum. De winkel is gevestigd in het voormalige pand van V&D aan het Rivièrplein 3. We kunnen dus weer lekker los en op zoek naar de juiste prularia, kleding en meubilair.

W&D Kringloopwinkel

Op een oppervlakte van maar liefst 1500 vierkante meter kan het winkelend publiek vanaf 13 april lekker snuffelen en zoeken in duizenden tweedehands, maar soms ook nieuwe spullen. Van kleding tot oude vazen en servies, er is van alles te koop en naar verwachting zal het aanbod van artikelen vaak veranderen. Een aantal ‘belevings-ruimten’ laten de bezoekers zien hoe je bijvoorbeeld een woon- of een slaapkamer compleet kunt inrichten met tweedehands meubels en accessoires, een soort IKEA maar dan tweedehands?

Moe geworden van het struinen in deze, qua oppervlakte, grootste winkel van Centrum Schalkwijk? Er is plaats gecreëerd voor een uitgebreide koffiehoek, alwaar men kan uitrusten en tegen een zeer fijn bedrag koffie en thee kan nuttigen. Er zijn nog meer dingen die deze kringloopwinkel net even anders dan andere kringloopwinkels maken, maar dat is nog een verrassing… Wij zijn benieuwd!

Oude V&D, hier komt dus de W&D

Samenwerking

W&D Kringloopwinkel Schalkwijk is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Woord en Daad en Ontmoeting. Deze laatstgenoemde stichting beheert in Schalkwijk het Maatschappelijk Centrum Het Open Huis. Daar kunnen Schalkwijkers terecht voor allerlei ondersteuning, projecten en activiteiten. Voor een gratis kop koffie en een broodje, een kledingwinkel, voedselbank, buurtmaaltijden, maatschappelijk werk, administratieve ondersteuning, taallessen en een buddy-project. Het Open Huis heeft een niet meer weg te denken maatschappelijke functie in Schalkwijk voor alle wijkbewoners, ongeacht cultuur, leeftijd of geloof. Het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en indien nodig ondersteuning en zorg kunnen ontvangen. De W&D kringloopwinkel biedt, naast het aanbod van allerhande tweedehands producten ook werkervaringsplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Vanaf 13 april is de W&D geopend.

Inbreng

De winkel opent op 13 april haar deuren, maar de inbreng is al eerder open. Iedere vrijdag en zaterdag kun je tweedehands spullen, kleding, boeken, speelgoed, overcomplete inboedel, antiek en goedbedoelde maar nooit gebruikte cadeautjes komen brengen. Dit kan aan de achterzijde, bij het magazijn. Het adres is Californiëplein 14. In overleg kunnen er ook spullen en inboedel op afspraak worden opgehaald.

Vrijwilligers gezocht

De gehele winkel, inclusief staf, wordt gerund door vrijwilligers, en daar zijn er nooit genoeg van. W&D Kringloopwinkel is daarom altijd op zoek naar mensen, jong en oud, die minimaal één dagdeel per 14 dagen het vrijwilligersteam willen komen versterken. Er zijn allerlei functies, zoals winkel-assistent, medewerker voor de kassa, dagcoördinator, schoonmaker, klusser, technische dienst, magazijnmedewerker, chauffeur en bijrijder. Als je de Nederlandse taal redelijk beheerst en je het leuk vindt om onder de mensen te zijn, ben je van harte welkom. Ongeacht je leeftijd, afkomst of geloof. Interesse? Stuur een mailtje naar wendschalkwijk@gmail.com.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here