Het is zo ver! We Are Public komt naar Haarlem! We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. Voor een vaste bijdrage van € 15,- per maand investeren leden mee in cultuur en krijg je gratis toegang tot voorstellingen, concerten, films en exposities in de stad of regio. We Are Public bestaat in Amsterdam, Den Haag en Brabant en breidt dus nu uit naar Haarlem. 

We Are Public

Een nieuwe realiteit vraagt om nieuwe ideeën. Er is minder geld voor cultuur, maar dat maakt cultuur zeker niet minder belangrijk. Daarom vonden de mannen achter We Are Public (WAP) het tijd om het anders te doen. Samen er voor zorgen dat er prachtige, vooruitstrevende kunst en cultuur blijft bestaan. Door te kijken, te luisteren, te dansen en ervaren. WAP is een abonnement op een speciaal geselecteerd cultureel programma. Als lid kan je gratis (of met een kleine bijbetaling) deze voorstellingen bezoeken. Daarnaast komt jouw lidmaatschapsgeld terecht bij de makers en culturele instellingen, ook als je een keer niet gaat. Een win-win situatie dus voor mensen die kunst en cultuur een warm hart toedragen.

Culturele Revolutie

Na grote steden als Amsterdam, Den Haag en de regio Brabant moet We Are Public ook Haarlem veroveren. In Den Haag en Amsterdam genereerde WAP met zo’n 70 duizend cultuurbezoeken al een kleine culturele revolutie. De oplossing voor zalen die kampen met weinig of teruglopende bezoekers en cultuur-makers die een boost kunnen gebruiken. Een groot deel van het lidmaatschapsgeld wordt uitgekeerd aan de culturele partners: makers en zalen. De verdeling wordt bepaald door het aantal bezoeken van WAP-leden en de geboden korting. Sinds 2014 keerde WAP al meer dan een half miljoen uit aan instellingen en makers.

We Are Public Komt naar Haarlem

We Are Public in Haarlem

Voor € 15,- euro per maand onbeperkt naar het theater, film of concert. En dat niet alleen in Haarlem maar op alle plekken waar We Are Public gevestigd is. Klinkt goed toch? Voor dat zo ver is, moet er eerst gekeken worden of er genoeg animo is om dit in Haarlem te realiseren. Het doel: 500 Haarlemse We Are Public-leden in 5 weken. Lukt dat, dan gaat We Are Public officieel van start en kun je vanaf 1 maart onbeperkt naar de beste voorstellingen, films, concerten en exposities van de stad. Vanaf vrijdag 19 januari wordt er campagne gevoerd vanuit het ‘Campandje’, de tijdelijke campagne hot-spot op de Grote Markt.

Deelnemende Haarlemse organisaties: Patronaat, De Filmschuur, De Toneelschuur, De Stadsschouwburg & Philharmonie, De Hallen, Frans Hals Museum, De Pletterij, Dolhuys Museum en de Nieuwe Vide staan te trappelen om de WAP-leden te ontvangen. En niet alleen dat, je pas is ook geldig bij meer dan 200 instellingen in Amsterdam, Den Haag en Brabant.

Meer informatie: wearepublic.nl of kom naar het ‘Campandje’ op de Grote Markt 15.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here