Eenzaamheid komt meer voor dan wij denken, zelfs in onze eigen vriendenkring. Maar liefst dertig procent van de Nederlanders is eenzaam en tien procent zelfs zeer eenzaam. Om hier verandering in te brengen, wordt er eind september in het hele land een speciale week gewijd aan mogelijkheden om elkaar op diverse manieren te ontmoeten. In Haarlem hebben wij veel van deze ‘ontmoetingsplaatsen’, deze kun je ontdekken tijdens de ‘Week voor de Ontmoeting’ die van 27 september t/m 6 oktober gehouden wordt. 

Programma in de Week van de Ontmoeting

Kom jij ook kijken en meedoen bij tientallen activiteiten en ontmoetingsplekken voor alle Haarlemmers? Diverse organisaties hebben voor deze week een speciaal activiteitenprogramma samengesteld waar iedereen elkaar gratis en vrijblijvend kan ontmoeten. Één van de thema’s van dit jaar is: ontmoeten door kunst en cultuur. Kunst en cultuur als middel bij uitstek om de spiraal van eenzaamheid te doorbreken én om anderen te ontmoeten. Op het programma staan o.a. de Buurtbios, De Grote Eenzaamheidshow, ontmoetingsdiners, Verhalenlunch, Museummatch, wandelingen door de buurt.

Feestelijke opening bij Hart Haarlem

Om de week feestelijk te beginnen is er op donderdag 27 september van 15:00 tot 17:00 uur een feestelijke opening bij Hart Haarlem. Hier krijg je een voorproefje te zien van wat je die week kunt doen en informatie over het project ‘Haarlems Goud’. Met onder andere: filmpremière Buurtblik, Marisa Beretta (Dubbel Belicht), René van de Rijst (Verhalenhuis), optredens, informatie over diverse organisaties en activiteiten. Daarnaast is er ook koffie ‘met iets lekkers’.

Aanmelden voor de opening bij Hart kan via aanmelden@haarlemeffect.nl. Het is niet verplicht, maar wel fijn. Locatie: HART Haarlem, Kleine Houtweg 18 (zaal 002).

Wil je het volledige programma van de Week van de Ontmoeting zien? Bekijk dan even de website: www.haarlemontmoet.nl

1 REACTIE

  1. Plaatje is er niet 1 gemaakt in nederland en waarom zijn er zoveel van dit soort initiatieven gericht op de doelgroep 50+ en worden ze op tijden gepland waarop geen hond komt behalve wederom de ouderen die met pensioen zijn of de gezinnen met kinderen?

    Tevens is het veel te veel gericht op eenzaamheid en oudbolligheid die de jong volwassenen totaal niet aantrekt. Blijkbaar wilt de stad Haarlem geen hippe stad worden voor alle soorten mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here