De Toneelschuur en Filmschuur vieren het nieuwe theaterseizoen met een weekend vol jeugdtheater- en jeugdfilm. Van een heuse escaperoom tot slapstick voor peuters en kleuters en van muziektheater over het best bewaarde geluid ter wereld tot een prachtige nieuwe animatiefilm over een kleine indiaan; het komt allemaal voorbij op zaterdag 12 en zondag 13 september. Bovendien tekenen de illustratoren van Hotmamahot op beide dagen live de Crepesmeest waanzinnige pannenkoeken-creaties waarvan op het terras onder het filmpaviljoen van de Filmschuur genoten kan worden. 

Weekend vol familievoorstellingen

Bomvol weekend

Het weekend begint op zaterdag 12 september met #Klimaatpiraat (8+), een spannende escaproom in de kleine theaterzaal van de Toneelschuur. Kinderen ontcijferen puzzels, raadsels en mechanismes waarna ze een klimaatpiraat ervan moeten overtuigen dat hij geen nieuw, milieuonvriendelijk bedrijf moet starten. De escaperoom is gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders. Vanaf 9 jaar kunnen kinderen de escaperoom zelf of met een vriend(in) spelen. 

Ook te zien op zaterdag 12 september is 1, 2 ,3, 4 Poppetje van Papier (3+); fantasierijke muziektheater voor peuters en kleuters waarin uit een levenloos stuk papier een nieuw, fantasierijk leven wordt gekreukeld. 

In de Filmschuur draait zowel zaterdag als zondag de nieuwe, verrassende animatiefilm Yakari (6+) die het spectaculaire avontuur vertelt van de kleine Sioux indiaan Yakari en zijn vriendschap met Kleine Bliksem, een supersnelle mustang. Op zondag is in de Filmschuur naast Yakari ook The Secret Garden (9+) te zien; een prachtige verfilming van de gelijknamige kinderboekenklassieker over twee kinderen die in een landhuis een mysterieuze deur ontdekken die toegang geeft tot een geheime tuin. 

Op zondag 13 september is twee keer de bloedstollend saaie actievoorstelling Eitje (3+) te zien, een slapstickvoorstelling voor de hele familie waarin twee saaie suppoosten in een saai museum een saai eitje moeten bewaken. Nog meer slapstick op zondag in Het Best Bewaarde Geluid ter Wereld (5+), boordevol live muziek en geluiden die de weg kwijt zijn. 

Zowel zaterdag als zondag tekenen de illustratoren van Hotmamahot live Artistic Crêpes: de meest waanzinnige, kleurrijke pannenkoeken die je maar kunt bedenken. Leeuwen, olifanten, auto’s, unicorns, dino’s: kinderen verzinnen het en de crêpekunstenaars maken het. Daarna lekker snoepen op het corona-proof terras van de Schuur. 

Kaarten voor alle jeugdtheatervoorstellingen en –films zijn verkrijgbaar op toneelschuur.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here