‘Eén dag hebben we ons te pletter gezopen en keihard gehuild. Daarna hebben we er de schouders onder gezet en er alles aan gedaan om ook dit seizoen weer open te kunnen.’

Het is een zonnige dag en dat is te zien als we een kijkje komen nemen bij de opbouw van Woodstock69: het is er één grote bedrijvigheid van ontblote bovenlijven en bezwete voorhoofden. Niemand staat stil. Alles wordt op alles gezet om de strandtent opgebouwd te hebben voor het openingsfeest op 3, 4 én 5 juni.

opbouwen bij woodstock69
Begin dit jaar sloeg het noodlot toe voor Bloemendaals’ meest kleurrijke strandtent: bij een brand op een camping gingen diverse containers met daarin de inventaris van de tent in vlammen op. ‘De eigenaars zagen bij die brand de ziel van het bedrijf letterlijk in rook opgaan’, aldus de chef-kok, die niet kan wachten tot zijn keukendomein klaar is. Tot die tijd schiet hij, net als al het andere aanwezige personeel, van hot naar her om overal te helpen met klussen.

Caraïbische sferen

Natuurlijk vroeg iedereen zich af of het ze ging lukken. Het personeel zelf heeft daar echter geen moment over getwijfeld. Wie we ook spreken, iedereen lijkt dezelfde mening aangedaan: het is een tegenvaller, het was ongelooflijk kut, maar we hebben alles op alles gezet om dit seizoen gewoon open te kunnen. En dat is gelukt: in 13 weken is er op de kale zandvlakte een stijlvolle mix van caraïbische en oosterse sferen uit de grond gestampt die oogt als een goed georkestreerde chaos.

vrienden bij woodstock69

Werkelijk óveral is iets te zien. Van een Boeddhabeeld met een gewei tot een steampunk-kerkorgel op het podium, en van de vrolijk gekleurde balkons tot de Oosterse tapijten op het plafond binnen: alles is tot in de puntjes gestyled maar toch komt niets overdreven over. Of, om bij de chefkok terug te komen: ‘De ziel is er nog. Hieruit blijkt gewoon dat de ziel in het hart van bedrijf zit, en niet in de spullen.’

Feestje

In het weekend van 3,4 en 5 juni wil het team van Woodstock69 deze passie graag op het publiek over dragen. Hoewel de vrijdag al uitverkocht is, zijn er voor de zondag met Hunee en Gerd Janson nog enkele kaartjes beschikbaar. Het feestje op zaterdag, met Gallowstreet  en Woodstock’s eigen artiesten, is gratis en voor iedereen toegankelijk.

boom in woodstock69   jezus en multivit in woodstock69   decoratie woodstock69   kerkorgel woodstock69

Fotografie: Wiebrig Krakau

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here