Leven in een stad, miljoenen mensen op aarde vinden het heerlijk. Maar hoe zorgen we er voor dat een stad een fijne plek is en blijft om te wonen, werken en verblijven? Hoe maken we steden beter en hoe maken we betere steden? Deze vraagstukken komen aan bod tijdens het grootste stadsfestival van Europa: WeMakeThe.City. Dit festival vindt 20 t/m 24 juni plaats in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en op donderdag 21 juni is het Haarlemdag. Deze dag organiseert Haarlem, verspreid over de stad, vier evenementen waar je gratis aan kunt deelnemen.

WeMakeThe.City

WeMakeThe.City is het festival dat de stad beter maakt. Vijf dagen lang worden er, met publiek én experts, urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in een stedelijke omgeving aangepakt. Voor meer informatie over het WeMakeThe.City festival, check de video hieronder:

Initiatievencafé – Duurzame voedselvoorziening van de stad
Eten is een basisbehoefte. Duurzame voedselvoorziening in of vlakbij de stad is goed voor een groene en een gezonde leefomgeving en duurzame werkgelegenheid. Hoe mooi zou het zijn als onze dagelijkse kost duurzaam in de buurt wordt geproduceerd? Heeft u een mooi idee voor de stad op het gebied van duurzame voedselvoorziening? Pitch het tijdens het Initiatievencafé!

In de Metropoolregio Amsterdam zien we veel initiatieven rond dit onderwerp, daarom zijn initiatieven, organisaties en ondernemers uit de MRA die zich hier mee bezig houden van harte welkom bij het Initiatievencafé!

WeMakeThe.City
Heb je een mooi idee voor de stad op pitch het tijdens het Initiatievencafé! – Foto: Jurriaan Hoefsmit

Tijdens het Initiatievencafé pitchen initiatiefnemers die de stad door hun idee een fijnere plaats maken om te wonen, werken of verblijven hun idee en hulpvraag. De aanwezigen in de zaal kunnen luisteren, inspiratie opdoen, netwerken en/of initiatiefnemers helpen met hun vraag.  Het doel is om initiatiefnemers, de gemeente, maatschappelijke organisaties en ondernemers bij elkaar te brengen om elkaar te leren kennen en verder op weg te helpen naar de realisatie van nog meer mooie initiatieven.

Wanneer: donderdag 21 juni 2018 | Hoe laat: van 17.00 tot 19.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur) | Waar: DeDAKKAS | Aanmelden via initiatief@haarlem.nl | Meer info

WeMakeThe.City
Oost Scheepmakersdijk met zicht op Koepel

The Harlem Shuffle
Steden moeten klimaatneutraal en aardgasvrij, kortom; er zijn nieuwe energievoorzieningen nodig. Maar hoe? Gemeente Haarlem zoekt hiervoor de samenwerking met de stad op, om zo optimaal gebruik te maken voor de kennis en expertises die zich in de stad bevindt. Tijdens deel I van The Harlem Shuffle presenteert  George Tsekouras van de Universiteit van Brighton het sociale innovatiemodel. In deel II van de sessie nemen we je mee langs sociale innovatieve ondernemingen uit de Haarlemse praktijk.

Wanneer: donderdag 21 juni 2018 | Hoe laat: Deel I van 13.00 tot 15.00 uur en Deel II van 15.00 tot 17.00 uur | Waar: Het Seinwezen, Kinderhuissingel 1, Haarlem| Aanmelden: initiatief@haarlem.nl (max. aantal deelnemers 40) | Meer info

Perspectieven op groei
Haarlem groeit en dat heeft gevolgen voor alle Haarlemmers. In een debatopstelling verkennen we verschillende perspectieven op groei en welke rol wij daar zelf in spelen. Haarlemse sprekers leiden vier perspectieven in: samenleven, zorg, leren en ondernemen.

Wanneer: donderdag 21 juni 2018 | Hoe laat: van 18.00 tot 22.00 uur (inclusief soep en eindborrel) | Waar: DAK Schalkwijk, Floridaplein Haarlem (Dak parkeergarage) | Aanmelden via initiatief@haarlem.nl | Meer info

Open dag 3D makers zone
In de 3D Makers Zone worden slimme oplossingen gebouwd voor bedrijven door gebruik te maken van nieuwe technologieën zoals 3D-printing, Blockchain en Internet of Things. Op deze manier kunnen bedrijven versneld en laagdrempelig innoveren.
Bekijk zelf hoe dit in zijn werk gaat tijdens de open dag!

Wanneer: donderdag 21 juni 2018 | Hoe laat: van 15.00 tot 18.00 uur | Waar: 3D Makers Zone, Oudeweg 91-95, Haarlem | Vooraf aanmelden niet nodig | Meer info

1 REACTIE

 1. Goedemiddag,

  Op deze website staat een mooie luchtfoto van Haarlem gemaakt door Dennis Cup op 14/6/2018. Op dit moment werken wij aan de nieuwe Woonvisie van Haarlem, daarvoor zijn we op zoek naar foto’s om in dit document op te nemen. Mogen we deze foto hiervoor gebruiken en zo ja kunnen we dan de foto ontvangen zonder copyright tekst?

  Alvast hartelijk dank voor uw reactie.
  Met vriendelijke groet,

  Marry von Balluseck
  Gemeente Haarlem, coördinator team Wonen, tel.0643049908

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here