Dompel jezelf onder in de wereld van schimmels en paddenstoelen op de jaarlijkse Paddenstoelendag. Kom 6 oktober naar het landgoed Elswout waar door het IVN Zuid-Kennemerland dit paddenstoelen evenement wordt georganiseerd.

Wereld van schimmels en paddenstoelen

Paddenstoelen kan je het hele jaar door vinden. Maar vooral in de nazomer en in de herfst zie je ze het meest. Door het plotselinge verschijnen en de snelle groei hebben paddenstoelen iets geheimzinnigs. Vroeger werden ze met het bovennatuurlijke in verband gebracht, vandaar namen als heksenboleet, duivelsbrood en heksenkring. Paddenstoelen groeien ook lang niet altijd op dezelfde plek. Soms blijven ze jarenlang weg om dan opeens weer op te duiken. Een zoektocht naar paddenstoelen is altijd een ontdekkingsreis.

De wereld van schimmels en paddenstoelen

Op ontdekkingsreis

6 oktober zijn er tussen 11:00 en 16:00 uur paddenstoelenexcursies onder leiding van een natuurgids. Ook zijn er lezingen speciaal over de wondere wereld van schimmels en paddenstoelen. Krijg je trek van deze activiteiten? Dan kan je een kijkje nemen bij de paddenstoelenkraam Portabella. Of meedoen aan een proeverij van appels. Naast al deze activiteiten voor volwassenen zijn de kids zeker niet vergeten. Zo zijn er ook speciale kinderexcursies zonder ouders om 12:30 en 14:30 uur. Wil je liever met het hele gezin wat ondernemen? Dan kan je een puzzeltocht doen of luisteren naar de verhalenverteller Piet Paree.

Ga jij de wondere wereld van schimmels en paddenstoelen ontdekken? Kom dan 6 oktober naar het landgoed Elswout. Tussen 11:00 en 16:00 vindt daar de jaarlijkse Paddenstoelendag plaats.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan waar je de perfecte herfstwandeling kan maken.
   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here