Van 7 tot 11 april gaat een delegatie uit Haarlem op werkbezoek naar Harlem / New York. Haarlem en Harlem willen de samenwerking op het gebied van economie, cultuur en onderwijs versterken en nieuwe uitwisselingen stimuleren. 

werkbezoek Harlem
Photo by Kevin Rajaram on Unsplash

Werkbezoek Harlem, ook met professionals

De delegatie bestaat uit burgemeester Jos Wienen, wethouder Marie-Thérèse Meijs en zeventien ondernemers en professionals uit Haarlem. Zij sluiten aan bij een werkbezoek aan New York georganiseerd door gemeente Amsterdam. De Haarlemse delegatie volgt een eigen programma. Het doel is om de bestaande samenwerking met Harlem te versterken, nieuwe contacten te leggen en deelnemers te helpen bij hun internationale ambities.

Historische band

Haarlem en Harlem hebben een historische connectie. drie jaar geleden brachten startups uit Haarlem een eerste uitwisseling tot stand. In 2017 volgde een bestuurlijk werkbezoek van Haarlem aan Harlem. Deze ontmoeting leverde tal van raakvlakken en inzichten op. Haarlem en Harlem ondertekenden daarna een Letter of Intent. Daarin spraken ze af om gedurende vier jaar te kijken hoe ze meer kunnen samenwerken. Bijvoorbeeld door nieuwe contacten te leggen en ervaring en kennis uit te wisselen. Dat gebeurt op het gebied van economie, cultuur en onderwijs.

werkbezoek Harlem
Jos Wienen Bron: Wikipedia.nl

Aan het werkbezoek van de gemeente doen zeventien partners uit Haarlem mee. Zij nemen hun kennis mee om te delen met de Harlemse partners. En ze worden op hun beurt geïnspireerd met innovaties, voorbeelden en ideeën uit Harlem.

Programma

Gemeente Haarlem heeft een programma gemaakt met veel mogelijkheden om te netwerken en kennis op te doen. Zo is er een ontmoeting met Gale Brewer, de ‘Borough President’ (een soort burgemeester) van het stadsdeel Manhattan waar Harlem onder valt. Op het programma staan verder een netwerkbijeenkomst met Harlemmers op de Clipper Stad Amsterdam en een wijkbezoek aan Harlem. Ook is er aandacht voor historie en cultuur. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de New York Archives en een ontmoeting met Harlemse acteurs van de film die Nederlandse studenten onlangs in de Toneelschuur hebben getoond over kunstenaars in Haarlem en Harlem.

werkbezoek Harlem

Binnen de Metropoolregio Amsterdam wordt zoveel mogelijk geprobeerd internationale werkbezoeken samen af te leggen. Zo kunnen gemeenten profiteren van elkaars netwerk en de impact van een reis vergroten. Haarlem en Amsterdam hebben ieder een eigen programma. Haarlem sluit bij die onderdelen van het Amsterdamse programma aan die een link hebben met de onderwerpen uit de intentieverklaring.

Meer informatie vind je op de Haarlem.nl en voor nog meer Haerlems Bodem lees je hier het artikel over Chef Debuut.

Tekst: Gemeente Haarlem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here