Vorige zomer organiseerde kunstenaar Hans Bossmann een kunstproject in De Vishal. Een ruime maand was De Huiskamer van Haarlem open en heette Hans je van harte welkom bij hem ’thuis’. De Huiskamer van Haarlem was een verrassende ontmoetingsplek midden op de Grote Markt. Deze zomer verplaatst de kunstenaar zich van zijn ‘Huiskamer’ naar zijn ‘Werkkamer’ en zijn atelier naar het Winkelcentrum in Schalkwijk.

Tekenen op meubels
In de Werkkamer van Hans tekenen we op meubels! Lijnen, vierkanten en stippen maken de meubels grappig, vrolijk en verrassend. Tekenen creëert een nieuw soort gezelligheid in het winkelcentrum. Zo kom je op een andere manier met mensen in gesprek. Ontwerpen gemaakt en uitgevoerd door gewoon bijzondere mensen die boodschappen doen en elkaar ontmoeten. Iedereen van 3 -103 jaar kan dit.

Open ruimte – Open geest – Open hart
Met het project ‘Werkkamer’ onderzoekt Hans Bossmann de grenzen tussen kunst en leven. Hij vraagt zich af: “Hoe kan het publiek in het werk komen in plaats van op afstand toekijken? En omgedraaid, hoe kan de kunstenaar zich inbedden in de wereld en bijdragen aan meer ‘open ruimte – open geest – open hart’ en de omgang tussen mensen verbeteren?” Met ‘Werkkamer’ geeft Hans een vervolg aan ‘De Huiskamer van Haarlem’: in de zomer van 2016 woonde hij vijf weken in het kunstproject.

“Iedereen is altijd en overal bereikbaar via mobiele technologie en social media. Maar mensen hebben behoefte aan elkaars gezelschap. In plaats van in je eentje te consumeren is het veel prettiger om samen iets te produceren.” 

Werkkamer
Hans hoopt dat de komende ‘Werkkamer’-projecten veel mensen samenbrengen en bijvoorbeeld mooie meubels opleveren. “Het zou heel bijzonder zijn als ‘crowd-sourced’ ontworpen meubels gebruikt gaan worden in bijvoorbeeld een Gemeentehuis om de band tussen burgers en overheid zichtbaar te maken”. Of bij een andere organisatie of onderneming die aan nieuw meubilair toe is. ‘Werkkamer’ is onderdeel van het programma ‘Onderdak’. Een initiatief van de ondernemersvereniging van Winkelcentrum Schalkwijk.

Wanneer?
Woensdagen 14 en 21 juni, 12,19 en 26 juli, 2, 9 en 16 augustus en 6 september van 10:00-16:00 uur.

Waar?
Op één van de pleinen ín Winkelcentrum Schalkwijk.
Floridaplein 13

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here