Van 8 tot en met 21 april vinden de laatste werkzaamheden plaats aan de Figeebrug. Er wordt gewerkt aan het wegdek en er worden cameramasten geplaatst om de brug op afstand te kunnen bedienen. Tijdens de werkzaamheden blijft de brug (deels) toegankelijk voor de fietsers en wandelaars. Fietsers wordt gevraagd om af te stappen en de brug lopend te passeren.

werkzaamheden aan Figeebrug

Werkzaamheden aan Figeebrug

De laatste werkzaamheden aan de brug zijn nodig om het gebruik van de brug en het bedienen van de brug veiliger te maken. De cameraposities worden aangepast om aankomend verkeer nog beter in beeld te brengen. Daarnaast worden de opritten van de brug gewijzigd en wordt een stuk van de Minckelersweg aangepast om duidelijker te maken dat de weg overgaat in een fietspad.

Geen smetteloze brug

In een eerder verschenen interview op de gemeentesite legt een manager uit dat een brug “maatwerk is”. Nieuwe bruggen in Nederland bestaan uit onderdelen die feilloos met elkaar moeten samenwerken. Natuurlijk wordt dat tijdens het bouwproces getoetst, maar ook wanneer de brug reeds geplaatst is, is dat proces nog niet voltooid. Ook de veiligheidseisen aan nieuwe bruggen zijn strenger, dat het plaatsingsproces niet ten goede komt. Daarnaast wordt de Figeebrug op afstand bediend. De tablets die hiervoor worden gebruikt, bleken gevoeliger voor kou en vochtigheid, waardoor de storingen ontstonden. Met de werkzaamheden zouden de problemen met de brug verholpen moeten zijn.

Hopelijk zijn alle problemen met de brug echt opgelost zodat jij de brug zorgeloos kan gebruiken. En, anders moeten we misschien weer terug naar de brugwachter – zo één met een klomp… en een zakje drop.

werkzaamheden aan Figeebrug

Meer informatie vind je op Haarlem.nl. En voor nog meer Haerlems Bodem check je hier de videoreportage over Balk Visch aan ‘t Spaarne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here