Wist je dat de gemeente Haarlem ook bereikbaar is via WhatsApp? Wait what…? Ja je leest het goed: Gemeente Haarlem is volledig te bereiken via WhatsApp. Handig als je even snel een vraag wilt stellen en tijdens openingstijden krijg je binnen een uur antwoord.

Communicatiemiddel #1
Inmiddels is Whatsapp niet meer weg te denken als communicatiemiddel tussen kennissen, vrienden en familie. Voor velen is het medium communicatiemiddel #1.Grote bedrijven en instanties hebben WhatsApp ingeburgerd in hun communicatielijnen, zowel intern als extern. Ook in vriendengroepen, hele (voetbal)teams, projectgroepen en op de werkvloer wordt WhatsApp veelvuldig ingezet. Een online zoektocht naar gemeenten die op hun website zeggen dat zij WhatsApp inzetten, leert dat ongeveer 15% van gemeenten het gebruikt. WhatsApp bewijst vooral haar meerwaarde als middel voor buurtpreventie en dienstverlening. De gemeente Haarlem geeft aan dat WhatsApp vooral handig is voor eenvoudige vragen.

Whatsapp
Verschillen per platform onderwerpen gemeente Utrecht

Bellen of sms-en kan niet
Het nummer voor WhatsApp is 06 14 36 96 14. Je kunt dit nummer alleen gebruiken om WhatsApp-berichten naar te sturen. Bellen of sms-en kan niet. Tijdens de openingstijden van de gemeente krijg je binnen een uur een persoonlijk antwoord. Die openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur.

De gemeente is sinds 1 juli 2016 al bereikbaar via WhatsApp en intussen hebben ze ruim 4.000 berichten via dit kanaal ontvangen. Het is vooral handig voor eenvoudige vragen. Houd er rekening mee dat het géén geschikt kanaal is voor het versturen van privacygevoelige informatie zoals persoonsgegevens of een burgerservicenummer. Als voor het beantwoorden van jouw vraag dit soort informatie nodig is, dan zullen ze vragen of ze je mogen bellen om de vraag zo verder af te handelen.

Contact

Heb je geen WhatsApp? Dan kun je natuurlijk ook nog steeds gewoon bellen met de gemeente via het telefoonnummer 14 023 of een bericht sturen via het formulier op www.haarlem.nl/vraag-of-reactie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here