Na maanden wachten, na een donker seizoen vol kou en regen, na een lange periode elke dag thuisblijven, was het vandaag dan eindelijk zover: de terrassen mochten weer open. Beschaafd als de Haarlemmers over het algemeen zijn, leidde dit niet tot een uitzinnige stormloop van wild juichende mensen. In plaats daarvan wachten vele gezinnen, vrienden en stellen netjes in de rij tot ze een tafel toegewezen kregen en bestelden vervolgens een lekker kopje koffie. 

Rond een uur of twee zitten de meeste terrassen door de stad en langs het strand aardig vol. Toch is er geen sprake van drukte zoals een dag eerder op Koningsdag, toen je langs het Spaarne over de hoofden kon lopen. Misschien zijn de jongeren nog niet helemaal overtuigd van de lol van een terras tussen twaalf en zes. Maar wie weet als het kwik boven de 20 graden komt dat dit nog verandert. In de tussentijd schoten onze fotografen Rob en Dewi deze mooie plaatjes.

Koffie, thee, fris of toch gewoon alvast een koud pilsje?
Heerlijk met de voeten in het zand, zon in het gezicht en een drankje in de hand!

Een beetje feest

Voor de Haarlemse horeca-ondernemers is het ook een klein beetje feest. En hoewel de openingstijden beperkt zijn en het bier per flesje in plaats van per fust wordt geschonken, zijn de meeste caféhouders vooral erg blij de eerste bezoekers weer te mogen ontvangen. Het lijkt een eerste voorzichtige stap naar een zomer vol zoele avonden en het geluid van muziek, lachende mensen en klinkende glazen.

De zeer behulpzame koster Ruud Balkenende gunde ons een kijkje op de Grote Markt vanaf de trans van de St Bavo.
Afstand houden is geen probleem.
Proost, jongens!

Beachlife

Tegen de verwachtingen in was het aan de stranden niet idioot druk. Hoewel de strandtenten hun deuren ook weer mochten opengooien, bleef het redelijk rustig. Toch kwam je ook daar genoeg mensen tegen die de combinatie zon, zee, strand en een koud drankje op het terras niet konden weerstaan. Genietend van de zon en van het ‘we mogen weer’-gevoel.

Op het strand is het nog rustig.
Voor sommige serveersters was het weer even wennen.

Meer beelden uit Haarlem? Wat vind je hiervan? Of deze?

Fotografie: Dewi Mulder en Rob Ouwerkerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here