Wie helpt Mevrouw Meijer (92)? Video

0
196

Mevrouw Meijer (92) woont in een verpleeghuis. Net als haar medebewoners ontvangt ze graag liefde en aandacht. Dit inspireerde Tell to Inspire Haarlem om haar als eregast op hun podium te vragen. Hier vertelde ze, dat het zo belangrijk is dat we naar elkaar blijven omkijken. 

Elkaar helpen

De missie van het event van Tell to Inspire Haarlem was inspirerende verhalen vertellen en mensen stimuleren elkaar te helpen. Mevrouw Meijer was hier onderdeel van. Samen met één van de sprekers, vroeg ze het publiek om kaarten te schrijven voor haar medebewoners. Dat gebeurde en zie hier het resultaat in de bovenstaande video.

Mevrouw Meijer, onze eregast

Kaartenactie

In de kaart werd iedereen gevraagd de volgende vragen te beantwoorden: ‘Ik ben … en ik hou van …’ , samen met een extra vraag. In één van de kaarten stond: ‘Ik ben Dyanne en ik hou van dansen. Waar hield u vroeger van? – zie ook foto onder. Mevrouw Meijer heeft alle kaarten uitgedeeld in haar verpleeghuis. Wonderbaarlijk kwam de kaart van Dyanne terecht bij een echtpaar die 40-jaar aan stijldansen had gedaan. Door deze kaart raakten ze weer in gesprek met medebewoners. Die met een grote glimlach over hun kaart spraken.

De kaart van Dyanne
Met liefde geschreven en met liefde ontvangen in het Reinaldahuis

Wie wil Mevrouw Meijer helpen?

Het zou fantastisch zijn als Mevrouw Meijer meer kaarten aan haar medebewoners kan uitdelen. Wil jij helpen? Stuur dan een kaart naar: 

Reinaldahuis, t.a.v. Vrienden van Mevr. Meijer
L. Springerlaan 1
2033 TA
Haarlem

Je kunt ook helpen door dit artikel te delen op social media. Plaats bij de post het adres van andere verpleeghuizen en tagg ze. De persoon die jouw post leest, kan dan kiezen welk verpleeghuis een kaart krijgt. Vermeld in je post om bij het adres ‘t.a.v. kaartenactie telltoinspire.com’ op de envelop te schrijven. Als het verpleeghuis de envelop leest, dan kunnen ze via de website opzoeken waar de actie over gaat. 

Fijn als je mee wilt doen aan de kaartenactie. Zo krijgen nog meer ouderen aandacht en veranderen we samen de wereld. 

Fotografie: Rob Ouwerkerk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here