Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Anneke

Anneke heeft vanaf de rand van Haarlem, misschien wel een van de mooiste uitzichten over Santpoort. Inmiddels geniet Anneke hier alweer zes jaar van dit weidse uitzicht vanaf haar fleurige balkon. Met regelmaat nodigt zij haar buren uit om beneden in het park met z’n allen bij te kletsen, een BBQ te delen of gezellig wat te drinken.

Waarom woon je in Haarlem?
Ik ben geboren in Eindhoven, maar door moeders getogen in Haarlem. Na een blauwe maandag terug in mijn geboortestad maakte de sfeerloosheid en modernisering van Eindhoven dat Haarlem mij bleef roepen.

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
Haarlem heeft alles wat je nodig hebt en heeft ook dat heerlijke kneuterige. Het vliegveld en het strand zijn dichtbij, maar ook het Pim Mulier stadion. Ik ben Merijn Snoek, de wethouder van sport dan ook zeer dankbaar dat de Haarlemse Honkbalweek er is, ik ben groot fan. Er wordt verder heel veel georganiseerd in Haarlem en er zijn ontzettend veel leuke restaurantjes. Je kunt er een heleboel uitproberen zonder ergens twee keer te gaan eten.

Wat zou je graag anders willen zien?
Het lijkt mij fantastisch als we een stadspark zoals in Valencia hebben [Turia] die vanaf Noord helemaal naar Schalkwijk reikt. Met wandelpaden, veel groen, goede cafetaria, speeltuinen en rondom fietspaden. Momenteel lijken de plantsoenen totaal niet op het beeld wat de architect de bewoners van deze buurt voorschotelde. De speeltuinen zijn armoedig, saai en trekken veel hangjongeren aan. We hebben met de buurt eens een schommel neer laten zetten voor kinderen. Helaas was dat geen lang leven beschoren, hangjongeren hadden de schommel binnen no-time vernield. Daar mag best wat meer aan gedaan worden, meer buurtwachten of iets meer sociale controle door een wijkbeheerder bijvoorbeeld. Hier even verderop is een braakliggend terrein met containerwoningen voor statushouders. Maak er een park van om integratie te stimuleren, nu ligt het maar braak en dat is zonde. Verder mogen ze de fietspaden wel eens opknappen. En als sportliefhebber… meer sport!

Wil jij nou ook in ‘Wij Zijn Haarlem’ en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer Wij Zijn Haarlem op je scherm? Check hier Mirella 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here