Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Azzaddin.

Azzaddin is een geboren en getogen Syriër, sinds 2016 woonachtig in Haarlem en ondertussen goed ingeburgerd in de stad. Azzaddin werkt, als vrijwilliger, in de bediening bij de Wereldkeuken. De Wereldkeuken is een initiatief om nieuwe Haarlemmers zich thuis te laten voelen in de stad. Het restaurant wordt voornamelijk door deze nieuwelingen gerund. In de keuken gebruiken zij de multiculturele samenstelling van het team om zo de lekkerste gerechten serveren aan alle stadsgenoten.

Waarom woon je in Haarlem?
“Ik ben in 2016 uit Syrië gekomen. Mijn vrienden woonden al in Haarlem en zodoende ben ik hier ook terecht gekomen. In Syrië studeerde ik economie en ben nu bezig met een studie economie in Nederland. Ik werk ook graag met mijn handen, dus wie weet ga ik wel iets heel anders doen.”

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
“De mensen hier zijn aardig en vrolijk, maar in Schalkwijk wat minder zo lijkt het. Ze kijken naar je alsof je hun baan komt inpikken.”

Wat zou je graag anders willen zien?
“Helemaal niks. Ik ben erg gelukkig!”

Wil jij nou ook ook in ‘Wij Zijn Haarlem’ en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Of ken je een geschikte Haerlemmer? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer ‘Wij zijn Haarlem’? Check dan hier Frank Blom

Fotografie: Hans Palmboom.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here