Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Corrie.

Corrie loopt regelmatig een rondje door de buurt samen met haar drie waakse honden. Altijd is ze bereid tot een praatje of een aai over de bol bij een langslopende hond of kat.

Waarom woon je in Haarlem?
Oorspronkelijk ben ik geboren in Gorinchem. Ik was officier van het Leger des Heils bij een kinderhuis in Groningen waar ik leiding gaf. Op een gegeven moment was er vanwege te weinig personeel een oproep tot leidinggevende bij het jongenshuis in Haarlem. Zodoende ben ik in Haarlem terecht gekomen.

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
Haarlem heeft van die gastvrije mensen. In Groningen bemoeide men zich niet echt met elkaar, maar hier in Haarlem zeggen mensen altijd gedag als ik met de honden loop.

Wat zou je graag anders zien in Haarlem?
De gemeente zou wel wat meer aanwijzingen mogen plaatsen dat je je aan de snelheid moet houden. Als ik s’avonds naar buiten ga, moet ik altijd goed oppassen. Men rijdt nogal hard door de straat.

Wil je meer Wij Zijn Haarlem lezen? Check dan hier Joris. En vind je het leuk als Hans bij jou langskomt voor een foto? Denk dan alvast na over jouw antwoorden en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here