Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Digna Brand.

Digna is in het dagelijks leven freelance copywriter, communicatieadviseur, trainer en coach voor marketing en communicatie. Kortom voor alles wat met taal en schrijven te maken heeft, is ze beschikbaar. Want, zo zegt ze zelf: “Taal is het mooiste wat er is. Taal maakt communicatie mogelijk, raakt, overtuigt, mits goed ingezet. Taal is wat mensen mens maakt, verbindt en van elkaar onderscheidt.”

Wij Zijn Haarlem - Digna Brand
Angus McMarbles

Angus McMarbles kan z’n nieuwsgierigheid niet bedwingen en ploft binnen een paar minuten na binnenkomst in mijn cameratas. Angus is een heerlijk zachte Scottish Fold met een even zacht karakter, indringende ogen en een eigen Instagram, @Angusmcmarbles.

Waarom woon je in Haarlem?
“Ik kom hier oorspronkelijk vandaan en heb een bijzondere band met Haarlem. Elk jaar gaat een jonge Haarlemmer (m/v) naar Osnabrück om de laatste stand van zaken omtrent kunst, sport en cultuur uit te wisselen. Osnabrück is namelijk sinds 1961 de zusterstad van Haarlem en ik mocht stadsambassadrice zijn voor onze mooie stad. Ik heb het bijzonder naar mijn zin gehad en zelfs de kans gekregen om dit twee keer te mogen doen.”

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
”Haarlem is een ontzettend veelzijdige en mooie stad. Een smeltkroes van verschillende culturen, winkels en horeca. Haarlem is geen eenheidsworst. maar heerlijk divers. Wat ik ook prettig vind is dat het een rustige stad is vergeleken met bijvoorbeeld Amsterdam.”

Wat zou je graag anders willen zien?
”Toen ik als freelancer voor mijzelf begon, merkte ik goed dat Haarlem een ondernemende stad is. Wat ik graag anders zou willen zien is dat er wel veel shared offices zijn, maar je mist daar de charme van informatie delen. Meer netwerkmogelijkheden voor kleine ondernemers zou fijn zijn.”

Wil jij nou ook ook in ‘Wij Zijn Haarlem’ en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Of ken je een geschikt persoon? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer Wij Zijn Haarlem? Check hier Jaap

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here