Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een mooie dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Gé

Hans: “Gé is een oude ambulance aan het ombouwen tot camper om na zijn pensioen te kunnen genieten van onder andere het Franse landschap. Als overbuurman zie ik regelmatig een zaagtafel buiten staan en Gé druk in de weer om er een bewoonbaar geheel van te maken. Voor Wij zijn Haarlem, vond ik Gé een uitstekende keuze om deze serie mee te starten.”

Waarom woon je in Haarlem?
Omdat ik na veertig jaar Amsterdam en het einde van mijn relatie op zoek was naar woonruimte.

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
Het is een mix tussen stedelijk en provinciaals. Tijdens evenementen zoals Jazz & More of bevrijdingspop loopt de hele stad vol. Er is dan geen rottigheid te bespeuren wat bijvoorbeeld in Amsterdam wel gebeurt, daar is zoiets niet mogelijk zonder nadrukkelijke politiebegeleiding.

Wat zou je graag anders zien in Haarlem?
Twee dingen: ten eerste meer mogelijkheden voor sociale woningbouw en ten tweede, verbeter toch eens de fietspaden. Je hebt nu een fiets met dubbele vering nodig anders is het haast niet te doen.

Wil jij nou ook ook in ‘Wij Zijn Haarlem’ en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here