Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Jitske Westra.

Jitske, Een geboren Friezin die via een omweg langs Groningen in Haarlem terecht is gekomen. Een paar keer de Spaarnestad bezoeken was voor haar genoeg om te verhuizen waar ze inmiddels een kleine vier jaar woont. Jitske is freelance coach en projectmanager.

Waarom woon je in Haarlem?
“Na mijn studie in Groningen was ik op zoek naar een leuke plek. Ik twijfelde tussen Amsterdam, Utrecht of Haarlem. Ik ging een paar keer winkelen en huurde drie maanden een huisje om te kijken of Haarlem wat voor mij was. Ondanks dat ik in het begin niemand kende in Haarlem, ben daarna nooit meer weggegaan.”

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
“Alles is prettig dichtbij. Het strand, de duinen, bossen en Amsterdam waar ik vaak kom. Ik vind het heerlijk om in alle rust naar huis te fietsen vanaf station Haarlem.”

Wat zou je graag anders willen zien?
“Haarlem is zo authentiek. De drukte is precies goed en dat moet zo blijven. Verder zou ik het fijn vinden als er meer flexplekken in het centrum komen met een karakteristieke uitstraling voor kleine ondernemers. Dat je klanten gelijk wat kunt laten ervaren van het moois wat onze stad te bieden heeft.”

Wil jij nou ook ook in ‘Wij Zijn Haarlem’ en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto – of ken je een geschikt persoon? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer Wij Zijn Haarlem? Check hier Digna Brand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here