Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een mooie dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Joris.

Joris is schaduwraadslid voor D66. Gepassioneerd en gedreven probeert hij de stem van de Haarlemmers om te zetten in haalbare doelen. Hopelijk ooit vanuit de stoel van de burgemeester.

Waarom woon je in Haarlem?
Ik studeerde nieuws en media in Amsterdam maar wilde daar niet wonen, dus verhuisde ik naar Haarlem. Ik kom oorspronkelijk uit Heerlen en we zijn als gezin altijd de carrière van mijn vader achterna gereisd. Ook zij zijn uiteindelijk in Haarlem neergestreken.

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
Het is een beetje cliché maar daarom niet minder waar: Haarlem heeft het leuke van een stad en het aangename van een dorp. Wellicht leuk om te vertellen: de gemeente had een klachtenbrief gekregen over geluidsoverlast in de Smedestraat. Deze straat staat bekend als epicentrum van overlast maar is ook wel het enige plekje in Haarlem waar dit met enige regelmaat voorkomt. En dat vind ik nou zo leuk, dat we toch in de pen klimmen voor iets wat eigenlijk iedereen al weet.

Wat zou je graag anders zien in Haarlem?
Er moet meer gelegenheid komen voor fietsparkeren. Utrecht geeft daarin een goed voorbeeld, die kopen leegstaande panden op en maken daar fietsgarages van. Haarlem stond ooit bekend als mooiste winkelstad en dat moeten we weer worden. En dat lukt niet met al die fietsen die worden neergekwakt. Dat ligt niet aan de fietsers, maar aan de hoeveelheid mogelijkheden die je hebt om je fiets netjes te stallen.

Wil je meer Wij Zijn Haarlem lezen? Check dan hier Erwin. En vind je het leuk als Hans bij jou langskomt voor een foto? Denk dan alvast na over jouw antwoorden en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here