Samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Nieuwsgierig en met zijn camera gaat hij op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag: Maisam.

Maisam ontmoet ik in de bus onderweg naar Amsterdam. Maisam is in het dagelijks leven juridisch medewerker, maar vandaag gaat ze met andere vrijwilligers van De Wereldkeuken een rondvaart maken in Amsterdam.

Waarom woon je in Haarlem?
“Mijn ouders woonden eerst in Zandvoort maar waren op zoek naar een groter huis en zo kwamen we in Haarlem terecht.”

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
“Iedereen kan in Haarlem zijn of haar ding doen zonder dat het raar gevonden wordt. Mensen respecteren elkaar meer. Haarlem is toch ook een grote stad maar niet te groot, zoals bijvoorbeeld Amsterdam. Het heeft veel leuke terrasjes en ligt lekker centraal.”

Wat zou je graag anders willen zien?
“Ik woon in Schalkwijk omdat het daar nog betaalbaar is. De gemeente Haarlem zou starters wel meer mogen helpen. En meer nachttreinen van en naar Amsterdam zou ook fijn zijn maar volgens mij zijn die er inmiddels al, toch?”

Wil jij nou ook ook in Wij Zijn Haarlem en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Of ken je een geschikte Haerlemmer? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer ‘Wij zijn Haarlem’? Check dan hier Paul van der Werff

Fotografie: Hans Palmboom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here