Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Marjolein

Marjolein is getrouwd met Erwin en moeder van een vrolijk meisje genaamd Elin. Ze werkt als office manager bij een leuk bedrijf in Schalkwijk. Met z’n drieën wonen zij in de Leidsebuurt.

Waarom woon je in Haarlem?
Ik ben verhuisd naar Haarlem op mijn achttiende omdat daar meer woonruimte beschikbaar was. Ik studeerde ergotherapie in Amsterdam, zodoende.

Wat vind je leuk aan Haarlem?
Het is een dorps stadje, alles is net wat intiemer dan Amsterdam. Haarlem is een mooie oude stad en ook zeker een groot pluspunt is dat het strand lekker dichtbij is.

Wat zou je graag anders zien?
Ik vind het jammer dat de verschillende culturen die Haarlem rijk is soms zo gescheiden naast elkaar leven. Alles mag wel wat meer mixen.

Wil je meer Wij Zijn Haarlem lezen? Check dan hier mevrouw Zuidhoek. En vind je het leuk als Hans bij jou langskomt voor een foto? Denk dan alvast na over jouw antwoorden en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here