Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een mooie dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: mevr. Zuidhoek. 

Al sinds 1973 verkoopt mevr. Zuidhoek patat en snacks. Cafetaria ‘t Pleintje staat in de Leidsebuurt op de kruising Olycanstraat en de Voorzorgstraat. Ook haar zoon heeft een snackbar, die staat een paar straten verderop. Na al die jaren hard werken gaat mevr. Zuidhoek het nu rustiger aan doen en sinds kort staat haar cafetaria te koop. Geïnteresseerden kunnen zich melden.

Waarom woont u in Haarlem?
Ik ben hier geboren en getogen.

Wat vindt u zo leuk aan Haarlem?
Het is hier zo gezellig, ik zou niet ergens anders meer willen wonen. Ik woon samen met mijn man in de slachthuisbuurt. Maar de Leidsebuurt is ook heel leuk hoor!

Wat zou er anders mogen in Haarlem?
Haarlem is erg mooi maar de gemeente zou wel eens wat meer aandacht mogen besteden aan de plantsoenen. Die mogen beter bijgehouden worden.

Vind je het leuk als ik ook bij jou langskomt voor een foto? Denk dan alvast na over jouw antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here