Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Mirella Appelman.

Mirella Appelman is geboren in Hensbroek, 14 jaar Amsterdammer geweest en inmiddels anderhalf jaar inwoonster van Haarlem. Als interieurstyliste verzorgt zij met passie menig interieur in Haarlem en omgeving; van complete inrichting tot het maken van interieurfoto’s.

Waarom woon je in Haarlem?
Ik wilde graag wat groter wonen maar wel in een karakteristiek huis en in leuke buurt. Amsterdam is simpelweg onbetaalbaar geworden.

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
Oh, heel veel! Het is een bourgondische stad met een dorpse vriendelijkheid. Er worden veel evenementen georganiseerd door zowel de gemeente als haar inwoners. 

Wat zou je graag anders willen zien in Haarlem?
In Amsterdam had ik een klein bootje en dat zou ik dolgraag in Haarlem ook willen. Ik zie genoeg lege ligplekken of half gezonken bootjes. Maar helaas, zelfs op de wachtlijst komen om in aanmerking te komen voor een vergunning is onbegonnen werk.

Wil jij nou ook ook in ‘Wij Zijn Haarlem’ en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer Wij Zijn Haarlem op je scherm? Check hier Joop

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here