Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn prachtige vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Paul van der Werff.

Paul van der Werff is sinds 2005 uitbater van El Pincho, een tapasbar waar je als kunstliefhebber ook je honger kunt stillen. In 2005 was het pand nog een van de rotte kiezen van Haarlem, nu een sfeervol ingericht tentje met lekkere gerechten en spaanse accenten aan de muur.

Waarom woon je in Haarlem?
“Ik kom oorspronkelijk uit Drenthe. Zomers huurden we een strandhuisje in Zandvoort en zodoende ben ik in Haarlem terecht gekomen. Op mijn 18de ben ik naar de hotelschool gegaan en op mijn 24ste was ik een van de jongste ondernemers van Haarlem. Ik ben begonnen met The Coachhouse Inn en dat bestaat nog steeds.”

“Ze zeggen wel eens dat ze mij onder een hunebed hebben gevonden”

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
“Haarlem is een dorp in een stad. Ik krijg een warm gevoel als ik door de stad loop. Het is ook ons kent ons; iedereen kent elkaar. Wat ik ook leuk vind is, als ik voor de zaak sta, ik als een soort VVV fungeer. Mensen vragen me regelmatig waar ze iets kunnen vinden.”

Wat zou je graag anders willen zien?
“Kijk, wat er nu gebeurt met de perikelen rond onze burgemeester vind ik niet kunnen. Ik vind het een stoere man en heb veel respect voor hem. Hij is wel eens de sheriff van Haarlem genoemd en daar ben ik het helemaal mee eens. Daarbij zou ik wel graag willen dat bestuurders van onze stad eens wat meer door de ogen van ondernemers en bewoners kijken. Met name wat betreft parkeerbeleid en bereikbaarheid, bijvoorbeeld een extra parkeergarage aan de oostkant. Ook vind ik dat de 5,- toeristenbelasting per toerist per nacht niet goed besteed wordt. Het kost ondernemers geld, maar toeristen zien daar eigenlijk niets van terug. Het geld wordt aan andere zaken besteed.”

Wil jij nou ook ook in ‘Wij Zijn Haarlem’ en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Of ken je een geschikte Haerlemmer? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer ‘Wij zijn Haarlem’? Check dan hier: Azzaddin

Fotografie: Hans Palmboom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here