Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Penny.

Penny komt oorspronkelijk uit Engeland, maar woont inmiddels alweer 25 jaar in Haarlem. Penny is kunstenares en werkt veel met aquarel, papieren collages en MDF. Daarnaast is ze een van de vele vrijwilligers bij De Wereldkeuken.

Waarom woon je in Haarlem?
“Ik ben in 1977 naar Nederland gekomen. Ik woonde toen in Amsterdam, maar kon een huis kopen in Haarlem. Hier heb ik, nu nog steeds, een kunstatelier aan huis ergens in het centrum.”

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
“De historie is interessant en Haarlem heeft een mooie, oude architectuur. Ik hou van de kleinschaligheid. Alle leuke dingen zijn dichtbij en makkelijk bereikbaar zoals het bos, strand en weilanden. Je hebt hier ook veel kunst en cultuur zoals de Filmschuur. En, als laatste, Haarlemmers zijn leuk.”

Wat zou je graag anders willen zien?
“Ik vind dat fietsers meer respect voor andere weggebruikers moeten hebben. Zo worden fietsen fout geparkeerd of blokkeren ze de weg. Ook rijden fietsers tegen het verkeer in en verwachten ze dat je uitwijkt als ze maar bellen. Het is gewoon te druk met fietsers.”

Wil jij ook ook in Wij Zijn Haarlem en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Of ken je een geschikte Haerlemmer? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer Wij zijn Haarlem? Check dan hier: Paul van der Werff 

Fotografie: Hans Palmboom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here