Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Met een dosis nieuwsgierigheid en zijn camera gaat hij, onder de noemer ‘Wij zijn Haarlem’, op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag in ‘Wij Zijn Haarlem’: Marjolein van Kreij.

Marjolein, dochter van een militair en geboren in Duitsland, voelt zich stiekem nog een beetje Brabander. Inmiddels is ze 14 jaar een Haarlemse mug. Ze begon als sommelier, nu verkoopt zij als accountmanager van een grote wijnimporteur veredelt druivensap aan menig horeca- en speciaalzaak in Haarlem. Sinds zij in de Spaarnestad woont, kreeg ze in rap tempo liefde voor de stad die niet snel meer zal slijten.

Waarom woon je in Haarlem?
Mijn eerste vriendje woonde in Hoofddorp, maar daar wilde ik niet blijven. Haarlem was simpelweg liefde op het eerste gezicht, Ik heb nog vier jaar in Zandvoort gewoond, maar Haarlem bleef trekken.

Wat vind je zo leuk aan Haarlem?
Haarlem is het manusje van alles, heerlijke horeca en alles is dichtbij. Het strand, de duinen maar ook Amsterdam is slechts op vijftien minuten afstand hiervandaan.

Wat zou je graag anders willen zien?
Niet zozeer anders, maar ik zou graag willen dat Haarlem zijn karakter behoudt zoals het is. Haarlem moet authentiek blijven. Niet de modernisering van Amsterdam, maar een beetje kneuterig, dorps en eigen. De horeca explodeert hier, wat prima is, maar liever niet dat conceptuele.

Wil jij nou ook in ‘Wij Zijn Haarlem’ en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer Wij Zijn Haarlem op je scherm? Check hier Anneke

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here