Aanvankelijk wilde hij als ontwerper aan de slag bij Ferrari, maar toen hij na zijn studie de kans kreeg om bij Lamborghini te gaan werken, nam hij die kans aan. Nu, vele jaren later, vroeg de 38-jarige Toine Damo zich af wat hij het liefst zou doen. En dat is: wijn bezorgen op zijn fietsje. Je leest het goed en daarom spraken wij deze olijke wijnboer aan huis.

De Wijnboer aan huis gaat ervoor

Tijdens zijn werkzaamheden als evenementenorganisator bij de supercar fabrikant woonde hij in Noord-Italië. Hier ontstond zijn liefde voor lekker eten en goede wijn. Hij woonde vlakbij een oergezellig eethuisje nabij Modena waar hij een type wijn proefde dat ervoor zorgde dat hij bijna van z’n stoel viel. Op een dag, weer terug in Nederland, was ’t plots helder: “Ik ga ervoor!”

Nederlands exportavontuur

Wijnmaker Alberto was, als Italiaans contact, wel te porren voor een Nederlands exportavontuur van zijn unieke rode bruiswijn. “In een poging de – voor Nederland onbekende – smaaksensatie treffend over te brengen, bedachten we speciaal voor onze markt een nieuwe fles, merk- en soortnaam.” Maar, Toine wilde de wijn niet alleen importeren, hij wilde de flessen ook langs brengen – op zijn fiets.

Enthousiaste klanten maken Toine blij

Toine begon Wijnboer Aan Huis en fietst door Haarlem en de omgeving om mensen blij te maken met zijn wijn. Omdat reguliere wijnen overal al te koop zijn, kun je bij Toine terecht voor één uniek soort: Sparkling Red. Net als vroeger bij de melkboer met een soort melk. Sommige mensen zullen zich afvragen: waarom op deze manier bezorgen? Die vraag beantwoordt Toine lachend: “Van enthousiaste klanten word ik blij en ik houd van sociaal contact.” De wijnbezorger die ook tekstschrijver is, kan nog niet leven van zijn wijnbezorgservice: “Maar ik hoop dat het prettig uit de hand gaat lopen.” Kijk voor meer informatie op: wijnboeraanhuis.nl.

Meer Haerlems Bodem? Bekijk Bewierookte Queen tributeband in Patronaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here