Het college van Haarlem benoemt per 1 mei Willem Hein Schenk tot stadsarchitect. Het college heeft gekozen voor invulling van de functie in de vorm van een ‘stadsadviseur’. Zijn benoeming is voor drie jaar en hij vervangt Max van Aerschot.

Willem Hein Schenk
Photo by Daniel McCullough on Unsplash

Rol

Deze adviseur stelt de vraagstukken waar Haarlem voor staat centraal en overstijgt daarmee met brede, onafhankelijke en frisse blik de losse bouw- en ontwikkelingsprojecten. Het college denkt daarbij aan ruimtelijke vraagstukken op het snijvlak van stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid, mobiliteit en sociale inclusiviteit.

Willem Hein Schenk

Willem Hein Schenk is sinds 1992 als architect verbonden aan De Zwarte Hond dezwartehond.nl. Momenteel is hij nog als adviseur en partner betrokken bij dit bureau met vestigingen in Groningen, Rotterdam en Keulen.

In zijn nieuwe rol in Haarlem wil hij vooral als verbinder en aanjager van een uitgesproken ruimtelijke ambitie de stad verder helpen naar een gezamenlijk geformuleerde toekomst. De eerste 100 dagen van zijn nieuwe functie wil hij gebruiken om de stad goed te leren kennen. Aan de hand daarvan zal hij formuleren wat we van hem kunnen verwachten.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het Koningsdagsprogramma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here