Online daten is anno 2014 door alle dating sites en apps behoorlijk laagdrempelig geworden. Met de komst van de nieuwe app Wingme verdwijnt online daten volledig uit de taboesfeer. Althans, dat beloven de makers, waarvan de helft uit Haarlem komt. Haerlems Bodem voelde ze aan de tand.

Met liefde gemaakt

Drie van de vier oprichters hebben hun partner online ontmoet. En alle drie vonden ze dat online daten wel verbeterd kon worden. Haarlemmers Marten Beerda en Guido Nieuwkamp sloegen met Anneli Rispens en Tijmen Mulder de handen ineen voor het nieuwe online daten en maakten de social matching app Wingme.

Ervaringsdeskundigen

Toen Guido na lange tijd weer single werd, trok hij op een gegeven moment de stoute schoenen aan en registreerde zich bij Lexa, een van de bekendste dating sites die ons land rijk is. Daar ontmoette hij zijn huidige vriendin. Gebaseerd op zijn ervaringen met online daten, ontdekte hij een gebrek bij alle bestaande apps: je kon niets delen met je vrienden. Offline gebeurt dat veel; potentiële schatjes worden besproken en scharrels worden beoordeeld. Als er enige twijfel is, helpen je beste vrienden je over de streep met een Go or No Go.  Deze constatering kwam ter sprake toen hij via via designer Marten tegenkwam, die zijn meisje destijds via Hyves (ken je die nog?) ontmoette. Anneli kwam haar liefde tegen op InnerCircle. Je zou de oprichters dus gerust ervaringsdeskundigen kunnen noemen. Developer Tijmen haakte aan om hun geesteskindje te ontwikkelen en het technische deel voor zijn rekening te nemen.

Haerlems-Bodem-x-WingMe-x-Picture-1

Potentiële matches bespreken

Bijna iedereen kent Tinder inmiddels, de app waarmee je op een makkelijke manier mensen in de buurt kunt ontmoeten. Bij een like swipe je naar rechts, bij een dislike naar links. Als iemand jou terug liked, ben je een match en kun je gaan chatten. Wat veel gebeurt bij Tinder, zit nu al geïntegreerd in Wingme: je vrienden inzetten als Wingman en je potentiële date laten ‘goedkeuren’. Bij Tinder wordt daar Whatsapp voor gebruikt, bij Wingme is dat niet nodig. Je logt in via Facebook waardoor de gemeenschappelijke vrienden van jouw matches direct zichtbaar zijn. Met deze gemeenschappelijke vrienden kun je een potentiële match bespreken, maar je kan ook mensen bespreken waar je geen connecties mee deelt. Ook vrienden die al in een gelukkige relatie zitten kunnen Wingman zijn; voor hen is er de mogelijkheid om een onzichtbaar profiel aan te maken.

In de toekomst zal het mogelijk zijn om je potentiële matches niet alleen één-op-één te bespreken, maar ook in een groepje vrienden. Het design – waarin foto’s centraal staan-  is één van de paradepaardjes van Wingme; het is zacht, mooi en user-friendly.

Haerlems-Bodem-x-WingMe-x-Picture-2

Niets of niemand kent jouw voorkeuren beter dan je vrienden

Je zou kunnen zeggen dat online dating apps een weg hebben vrijgemaakt die voorheen redelijk gênant verliep.  Je hoeft je niet meer ongemakkelijk te voelen wanneer je vertelt dat je je partner online hebt ontmoet. Online daten is leuker en toegankelijker geworden. Wingme gaat met hun app nog meer ‘next level’, want de app is gemaakt met de eenvoudige achterliggende gedachte dat geen algoritme in de wereld jouw voorkeuren zo goed kent als je vrienden.

WINGME IS VANAF NU TE DOWNLOADEN IN DE APP STORE!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here