Bakkerij Van Vessem mag zich de trotse winnaar noemen van de Groene Mug Bokaal 2018. Het bedrijf kreeg de wisselbokaal voor de bijdrage aan duurzaam Haarlem. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema en vorige winnaar Esther Gijze (maaltijdbox Beebox van Willem & Drees) reikten de prijs uit tijdens de netwerkbijeenkomst in Frisk aan het Spaarne. Met 759 stemmen is bakker Jos Huijbregts de publieksfavoriet.

Van Vessem

Bakkerij Van Vessem houdt bij alle keuzes rekening met mens en milieu. Ze verzamelen bijvoorbeeld oud brood en vergissen dit tot groen gas. De bakkerij geeft tevens rondleidingen en organiseert kinderactiviteiten om anderen te inspireren en kennis te delen. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema: “Bewust omgaan met voeding helpt het klimaat. Bakker Jos voelt zich verantwoordelijk voor de volgende generaties. Die moeten ook op een gezonde manier brood kunnen eten in een fijne omgeving. Voedsel veroorzaakt veel CO2-uitstoot bij de teelt en het vervoer. Bakker Jos gebruikt alleen pure ingrediënten, het liefst zoveel mogelijk uit de streek. Van Vessem is een inspirerend voorbeeld voor bewoners, kinderen en andere bedrijven.”

groene mug bokaal 2018

De Groene Mug Bokaal 2018

Dit jaar werd voor de 12e keer de Groene Mug Bokaal uitgereikt. De Groene Mug Bokaal is sinds 2014 een duurzame publieksprijs. Naast Van Vessem, Het Groene Huis en Nolab Beveiliging konden Haarlemmers kiezen uit Asperitas, Sims Recycling Solutions en Top Format Productions. Het Groene Huis werd een goede 2e met 463 stemmen. De 3e plaats ging naar Nolab Beveiliging. Bijna 1.700 Haarlemmers stemden op hun favoriete bedrijf.

Foto: Chris Hoefsmit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here