Zaterdag 9 december was de kleine zaal van Patronaat één groot feest voor de tweede voorronde van de Rob Acda Award. De Haarlemse band Peperbek wist de jury te overtuigen en sleepte daarmee de tweede finaleplek in de wacht. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2018.

Winnaar Tweede Voorronde Rob Acda Award 17/18 – Peperbek

De jonge mannen van Peperbek maakten er met hun Nederlandstalige popfunk een waar feestje van afgelopen zaterdag. “Het lijkt wel zomer in deze zouteloze dagen met Peperbek. Een feestje dat iedereen met een bek vol peper achterlaat. 20 minuten voelde als veel te kort.” Aldus de jury. Een andere Haarlemse band, Yes Miss; No Miss won naast de tweede prijs (runner-up) ook de welverdiende publieksprijs. Na alle voorrondes mag de band met de meeste stemmen zich ook bewijzen in de grote zaal van Patronaat.

Winnaar Tweede Voorronde Rob Acda Award 17/18 - Peperbek

Moeilijke beslissing

Het was een zeer drukbezochte en succesvolle editie met geweldige optredens van Peperbek, Yes Miss; No Miss, Instrumental Disorder, Lost Neptune en CATWISE. Waardoor de jury een moeilijke beslissing moest maken. Uit de vijf deelnemende band werd de winnaar van de tweede Voorronde Rob Acda Award: Peperbek! Zij sluiten zich aan bij de winnaar uit de eerste voorronde: General Redbeard. De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, We Are Public), Liza van den Brink (Patronaat, Parksessies), Wouter Groenhart (Rubbermade, Daisy Bell), Joar de Baat (Mantra) en Félice Hofhuizen (Haerlems Bodem).

Winnaar Tweede Voorronde Rob Acda Award 17/18 - Peperbek

Derde voorronde

De derde voorronde is vrijdag 16 januari met Cold Turkey, Dogs Called Kitty, ‘t Vlaggenschip, Maeland en FilthyMcNasty. De finale is op 6 april in de grote zaal van Patronaat. De winnaar van de Rob Acda Award mag traditiegetrouw Bevrijdingspop openen.

Bekijk hier de aftermovie van de eerste voorronde van de Rob Acda Award:

Meer informatie is te vinden op: www.robacdaaward.nl.

Headerfoto: Haerlems Bodem
Overige fotografie: Marcus van Dam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here