Haarlemse student scoort hoge ogen in World Sneaker Championship 2018

0
400

De Haarlemse Christian Bijvoets is 21 en doet een opleiding tot mechanisch ingenieur aan de TU in Delft. Op dit moment staat hij als enige Nederlander in de top 16 van de Pensole World Sneaker Championship 2018. Dit is een wedstrijd, gesponsord door Footlocker, waarbij designers een ontwerp voor een innovatieve sneaker mogen insturen. Vervolgens mag het publiek stemmen en wordt het ontwerp beoordeeld door een jury. Het winnende ontwerp zal uiteindelijk echt in productie worden genomen.

Spannende tijd

World Sneaker Championship 2018
De laatste 16…

Voor Christian is dit een spannende tijd. Hij had in eerste instantie nooit verwacht dat hij zo ver zo komen, maar nu wil hij natuurlijk ook winnen! En dat lijkt absoluut een mogelijkheid. Zijn ontwerp scoort vooralsnog goed bij zowel de jury als het publiek.
In de video legt Christian uit hoe zijn sneaker werkt en zie je de hilarische manier waarop de Amerikaanse judges zijn naam uitspreken. Vergeet trouwens na het kijken van de video niet om ook even te stemmen. Dat kan via deze link worldsneakerchampionship.com. Wie weet lopen we volgend jaar op deze vette sneakers van Haarlems design.

WORLD SNEAKER CHAMPIONSHIP 2018

Het PENSOLE WORLD SNEAKER CHAMPIONSHIP (WSC) werd in 2014 opgericht als het eerste wereldwijde sneakerontwerptoernooi om de nieuwe geweldige sneakerontwerpers te ontdekken. Het doel is om een wereldwijde vertegenwoordiging te hebben van aspirant-sneakerontwerpers, om hun talent te laten zien en hun land te vertegenwoordigen. PENSOLE WORLD SNEAKER CHAMPIONSHIP wordt online uitgevoerd door middel van eliminatie, alles of niets style-toernooi met geldprijzen en de kroon van PENSOLE WORLD SNEAKER CHAMPION. In samenwerking met Foot Locke wordt een beperkte hoeveelheid van het winnende ontwerp wereldwijd geproduceerd en verkocht bij geselecteerde Foot Locker-winkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here