Volgende week start Amnesty’s wereldwijde jaarlijkse schrijfactie Write for Rights (voorheen Schrijfmarathon) weer in Haarlem en omstreken. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij een van onderstaande locaties te komen schrijven.

Je kan onder andere schrijven op de volgende locaties: maandag 2 december van 14:30 uur tot 16:30 uur in de Bibliotheek Haarlem-Noord en ‘s avonds in de Toneelschuur. 4 december kun je pennen in de refter van het gemeentehuis en 7 december kun je schrijven in de St. Bavo Kerk. Check voor alle tijden en locaties Haarlem.amnesty.nl. Er zijn voorbeeldbrieven beschikbaar die met de hand overgeschreven kunnen worden. Tevens zijn er van genoemde cases ook voorgedrukte brieven, die alleen ondertekend hoeven worden. Hieruit kan een keuze gemaakt worden.

Fakkeltocht en themabijeenkomst

write for rights

Er is meer. Dinsdag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, vindt op initiatief van de groep Haarlem e.o. van Amnesty International vanaf 16:45 uur een fakkeltocht door de binnenstad van Haarlem plaats. Daarna wordt in de Lutherse Kerk (Witte Herenstraat 22) met een themabijeenkomst stilgestaan bij het feit dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en Amnesty International Nederland respectievelijk 71 en 30 jaar bestaan. Op de Dag van de Rechten van de Mens is de Lutherse Kerk het start- en eindpunt van de fakkeltocht, die om 16.45 uur begint. Fakkels zijn verkrijgbaar à € 2. Na een korte uitleg gaat de fakkeltocht om 17.00 uur van start.

Write for Rights

Na terugkeer bij de Lutherse Kerk, rond 17:30 uur, is er koffie en thee om op te warmen, waarna de schrijfactie ‘Write for Rights’ wordt afgesloten. Op een aantal locaties in Haarlem en omstreken schrijven vrijwilligers in het kader van deze schrijfmarathon, zoals de naam voorheen luidde, van 1 t/m 10 december weer zoveel mogelijk, eventueel voorgedrukte, brieven en kaarten. De brieven gaan naar regeringen en vragen aandacht voor mensen in onrechtvaardige situaties, de kaarten als steunbetuiging naar degenen die met schending van hun mensenrechten worden geconfronteerd.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de sinterklaascolumn van Tom de Haan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here