Met strumpet of didgeridoo. Achter zijn drumstel of met gitaar terwijl hij een mondharmonica bespeelt. Multi-instrumentalist Xavier Rudd kan het allemaal. Vanwege grote belangstelling stond de uber-kampvuurmuzikant maandag met een extra show in Caprera. 

Xavier Rudd @ Caprera

Spirituele boodschap 

De hele show liep hij op blote voeten en droeg hij een wijd kleurrijk hemd – of tussendoor een zwart met gouden peignoir. Tussen zijn nummers door sprak Xavier vaak met het publiek. Op haast preek-achtige wijze, en met typisch Australisch accent, sprak hij over verbintenis tussen ouders en kinderen, tussen tussen jong en oud, tussen man en vrouw. “The world is a place where we have to take care for.” Niet zelden hief hij zijn getatoeëerde armen ten hemel om te melden dat “Love the most powerful weapon in the world is,” waar zelfs dictators niets tegen kunnen doen. 

Xavier Rudd @ Caprera
Xavier Rudd @ Caprera

Publiek 

Het publiek was gemixt. Aan de ene kant deinden vanaf het begin typische ‘hippies’ met lange haren en wijde broeken mee op de muzikale klanken – niet zelden omringd door een aroma die we kennen uit de coffeeshop. De iets meer gereserveerde ‘overhemden’ waren minder losbandig, in eerste instantie dan. Want, gaandeweg kreeg Xavier hen ook mee. Er waren veel stelletjes aanwezig, die naarmate meer en meer sterren aan het firmament verschenen inniger wiegden en de boodschap van liefde met beide armen omarmden. 

Xavier Rudd @ Caprera

Xavier Rudd in Caprera, veel solo

De afwisseling van knallers en rustige muziek was goed gekozen. Met – moeten we toegeven – als hoogtepunt het wereldberoemde Follow the Sun. Na het slotapplaus van een meer dan enthousiast publiek kwam de Australiër nog een keer het podium op, nam plaats achter zijn drumstel en klapte er in met Lioness Eye. Ten slotte eindigde hij met het weelderige Spirit Birds, om nog een keer iedereen in buitenaarde sferen te krijgen, waarna iedere bezoeker met een gevuld hart van liefde, huiswaarts keerde.  

Xavier Rudd @ Caprera
Xavier Rudd @ Caprera

Meer Muziek? Check hier het interview met Vocal Group Buzzz.

Foto’s: Peter van Heun.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here