De hele dag al kijk ik, enigszins in paniek, door het natte raam naar buiten. Het openluchtconcert van Xavier Rudd bij Woodstock69 zal vanavond toch niet in het water vallen? De regendruppels tijdens de fietstocht naar bus 81 blijken gelukkig de laatste druppels van de dag. Na enige tijd komt de bus de hoek om en kunnen we instappen. Dat is dan enige, want niet verder dan tot naast de buschauffeuse komen we niet. De bus zit propvol jongelui en verbaasde toeristen.

_DSC0684

Terwijl we wachten op vrienden drinken we alvast wat bier en nadat onze vrienden gearriveerd zijn drinken we nog wat meer bier. De stevige geur van joints laat ons weten dat de sfeer er al goed in zit. Nu is het wachten op Jack and the Wheaterman. Dit Haarlemse duo speelt een heerlijke set met alleen hun gitaren en zang. Hun positiviteit en fijne liedjes zijn een mooi begin van deze muzikale avond.

_DSC0786

_DSC0721

_DSC0730

De zon laat zich inmiddels ook geregeld zien, terwijl Woodstock69 goed vol loopt. Op de één of andere manier is deze drukte anders en beter te behappen dan de drukte waar ik over klaagde bij The Cat Empire. Inmiddels is Chadwick Stokes het podium opgelopen. Ook dit duo, uit Boston, speelt heerlijke liedjes. Er wordt lekker meegezongen met nummers die ik eerlijk gezegd zelf niet ken. We drinken nog een biertje en zo kabbelt de avond lekker voort.

_DSC0738

_DSC0949

_DSC0920

Xavier Rudd & The United Nations laat behoorlijk lang op zich wachten. Het blijkt dat de bus die ze vanuit Frankrijk naar Bloemendaal moest brengen pech heeft gekregen en de vervangende bus vervolgens ook. Gelukkig staan we met z’n allen op een fijne locatie en is iedereen goed gemutst. Het wordt wat frisser nu de zon achter de horizon aan het verdwijnen is, maar we bevinden ons in warm gezelschap.

_DSC0849

_DSC0805

_DSC0827-2

Xavier Rudd ken ik als een niks aan de hand muzikant. Iets wat ik op de achtergrond draai. Zijn muziek luistert lekker weg zonder dat het al te veel aandacht van me vraagt. De koning van de kampvuurmuziek wordt hij dan ook genoemd. Vanavond komt hij echter niet alleen. Vanavond speelt hij als frontman samen met The United Nations. Een mooi internationaal gezelschap die middels muziek mensen wil samenbrengen. En dat lukt. Door de individuele muziekstijlen maakt dit bonte gezelschap er één groot feest van. Het hele terrein, van voor naar achteren en van links naar rechts, danst en zingt mee. Één groot, vrolijk hippie gebeuren. Patronaat flikt het weer om de juiste top-act naar Woodstock69 te halen.

_DSC0885

_DSC0922

_DSC0911

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here