Van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart vindt in DEGIRO-hal in Haarlem de veertigste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. Dit internationale badmintontoernooi voor topspelers onder 19 jaar is een van de weinige toernooien waarin spelers uit Azië en Europa hun krachten kunnen meten. Dit jaar doen ruim 350 deelnemers mee uit 28 verschillende landen, van 4 continenten. De halve finales en finales zijn op zondag 1 maart. 

Yonex Dutch Junior International

Top 25 op Yonex Dutch Junior International

De Dutch Junior is een van de vier Junior Grand Prix-toernooien, de hoogste categorie van jeugd-badmintontoernooien in de wereld. In de herenenkel zullen maar liefst achttien spelers uit de top-25 van de wereld aantreden. De deelnemers van nu zijn de wereld- en Olympisch kampioenen van de toekomst. De Chinees Lin Dan won de ‘Dutch Junior’ bijvoorbeeld in 2001 en werd in de jaren daarna vijf keer wereldkampioen en twee keer Olympisch Kampioen!

Yonex Dutch Junior International

Coronavirus

China besloot zich onlangs volledig terug te trekken vanwege het Coronavirus. Alle leden van de Chinese delegatie zijn gezond, maar de Chinese Badmintonbond wil geen enkel risico lopen op verspreiding van het virus. Er zijn buiten China geen andere landen die zich hebben afgemeld. De organisatie van het toernooi heeft contact met RIVM en de GGD over eventuele voorzorgsmaatregelen. 

Gratis toegang

Yonex Dutch Junior International

De wedstrijden starten op 26 februari en zijn gratis toegankelijk. Het speelschema is te bekijken op yonexdutchjunior.com. De halve finales en finales vinden plaatst op zondag 1 maart.  Er is beperkte parkeergelegenheid rondom DEGIRO-hal. Bezoekers die met de auto komen, kunnen het beste parkeren op het terrein van het nabijgelegen Kennemer Sportcenter (IJsbaanlaan 4a). 

Clinic voor jeugdspelers

Op zaterdag 29 februari van 10.00 tot 12:00 uur is er een clinic door bekende Duinwijck-spelers voor jeugd-badmintonspelers uit Haarlem  en omgeving. Opgeven kan via sideevents@dutchjunior.com en deelname is geheel kosteloos. Alle deelnemers worden na de clinic getrakteerd op wat lekkers én kunnen genieten van topbadminton in DEGIRO-hal. 

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de column van Marianne Overbeeke.

Foto’s: René Lagerwaard

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here