Zelf pizzaoven bouwen werkt therapeutisch

0
151

Met je blote voeten stampen door de klei terwijl het zonnetje schijnt en je je gedachten de vrije loop laat. Wanneer de klei de juiste hardheid heeft, is het tijd om het brouwsel te gebruiken voor de bouw van je eigen pizzaoven. Dit en meer wil Jasper je leren in de cursus: Bouw je eigen pizzaoven van klei.

Jasper Nuijt en Stephanie Offhaus - Michael van der Putten
Jasper Nuijt en Stephanie Offhaus – Michael van der Putten 

Wonen op een Spaanse Berg

Bijna vijf jaar woonden Jasper Nuijt en zijn vriendin Stephanie Offhaus op een berg in Spanje. Jasper: “We leefden daar echt afgelegen, toen we er heengingen was er nog helemaal niets, we hebben zelf ons huisje gemaakt.” Toen ze ontdekten dat ze met klei uit de omgeving konden bouwen bedachten ze al snel dat het ook mogelijk is om er een pizzaoven van te maken. Jasper: “Ik ontdekte dat het werken met klei heel ontspannend is. Het is zo leuk om te zien dat je zelf, zonder dat je ervaring hebt, vanalles met klei kunt bouwen en dat er een haast therapeutische werking van uitgaat. Het is rustgevend om lekker met je voeten in de klei te staan en het met je handen te verwerken.”

Zelf pizzaoven bouwen

De kracht van klei

Jasper en zijn gezin zijn inmiddel weer terug in Nederland. Jasper wil de verworven kennis graag delen. “Vanaf 8 augustus organiseren we de workshop Bouw je eigen pizzaoven van klei bij het Permacultuur Centrum Haarlem”, vertelt Jasper. “We willen mensen leren een pizzaoven te bouwen in de achtertuin met zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Ja, we vinden het mooi om over te brengen dat je zelf heel veel kunt bouwen en dat dat ook nog eens heel leuk is en ontspant. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwering met NH nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here