Wil jij 2019 zonder stress beginnen en kennismaken met jezelf? Doe dan de vijf introductieavonden van Zen Groep Haarlem. Leer ademhalingstechnieken, gedachtes op een rijtje zetten en balanseer op het evenwicht van je bestaan. 

Met de vijf avonden oefen je onder andere je aandacht te richten – zowel zittend als lopend – op je lichaam, ademhaling en de omgeving. Deze vorm van meditatie is een manier om jezelf beter te leren begrijpen. Tijdens de cursus leer je ook in te zien hoe manieren van denken en emotionele patronen het leven beïnvloeden. Door speciale oefeningen ga je daar veranderingen in aanbrengen en dat heeft tot gevolg dat je anders met bijvoorbeeld stress omgaat.

Zen Groep Haarlem

Meditatie is een oefening die helpt om terug te keren naar de basis en laat je bij jezelf ‘thuis’ komen. Dat maakt dat je met meer vrijheid, aandacht en creativiteit in je leven gaat staan. Zen Groep Haarlem wordt begeleid door Tine Proper. Ze begon haar meditatie-oefeningen in 1989 en is sinds 2007 leerling van Tenkei Coppens Roshi. Aan de Radboud universitair Medisch Centrum in Nijmegen is ze opgeleid tot mindfulness trainer categorie 1.

Je krijgt tijdens de cursus enkele instructieve boeddhistische teksten, je leert de paramita’s kennen en vooral hoe je die in het dagelijks leven kunt toepassen voor een positief effect. Na afloop van de vijf avonden kun je eventueel mee gaan doen met de doorlopende groep: van 20:00 tot 21:45 uur op woensdagavond. Klink hier voor meer informatie.

09 januari 2019 t/m 06 februari 2019 | 9,17,23, 30 januari en 6 februari van 18.45 tot 19.45. De kosten zijn 90 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here