In september wordt het nieuwe programma “ZERO23” van Triple ThreaT en Patronaat gelanceerd. De Schalkwijkse jongerencommunity Triple ThreaT zal zich elke twee weken vestigen in Stage 2 van Patronaat om met een groep talentvolle jongeren te werken aan hun muzikale ontwikkeling. Het traject duurt een volledig seizoen, van september 2021 tot juli 2022, en wordt mede gefinancierd door Patronaat en het Haarlem On Stage-project dat weer ondersteund wordt door onder meer het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Cultuurstimuleringsfonds en het VSB Fonds.

Een nieuwe generatie jong talent

ZERO23 is een creatief programma waarvan de invulling deels wordt bepaald door Triple ThreaT en deels door de jongeren zelf. Zij kunnen aangeven welke muzikale gebieden zij belangrijk vinden. Samen met Patronaat worden de ambitieuze jongeren die meedoen aan dit project in contact gebracht met de achterkant van de muziekindustrie. Zo krijgen ze workshops in rechten en publishing, een cursus licht- en geluidstechniek, festival- en podiumprogrammering en spreken ze één op één met professionals uit het veld. Björn Hato, namens Triple ThreaT: “Met ZERO23 willen we een creatief programma bieden aan een selectie talentvolle jongeren die zich op muzikaal niveau willen ontwikkelen. Wij willen in dit traject jongeren verbinden aan professionals om zo de benodigde expertise en kennis over te brengen. Wij dienen als belangrijke brugfunctie en zorgen voor een gezonde doorstroming van jong talent naar de top.”

Voor iedereen met een sterke wil en passie

De deelnemende jongeren zitten vol ambitie en potentie, maar komen soms in hun eentje niet veel verder in hun carrière. ZERO23 kan hen helpen om een startpunt te bepalen en het netwerk te vergroten. Hato vult aan: “Op dit moment zijn er te weinig plekken waar jongeren terecht kunnen om hun talenten verder te ontwikkelen. Iedereen met een sterke wil en passie is welkom, maar we leggen wel nadruk op talent wat uit onze eigen stad komt. Daarom heeft ZERO23 een brugfunctie om een stempel te drukken in de Haarlemse cultuur door verbindingen te leggen tussen partijen en locaties die gelegen zijn in Haarlem en omstreken. Alle activiteiten zullen plaatsvinden in het Patronaat als het middelpunt van alle verbindingen.”

Voor meer informatie over Triple ThreaT: stichting.triplethreat.nl of mail naar: info@patronaat.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here