Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Filosoof en schrijver Lammert Kamphuis, gastspreker op onder andere Oerol, Lowlands en bij The School of Life is zondag 30 september te gast in de Bibliotheek Haarlem Centrum tijdens Zinnen op Zondag. Kamphuis toont dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken.

Zinnen op Zondag

De middag begint om 16:00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 5,- (niet-leden betalen € 10,-). Reserveer online je kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Deze middag organiseert de Bibliotheek samen met Athenaeum Boekhandel Haarlem. Lammert Kamphuis (1983) toont je hoe zowel eeuwenoude als hedendaagse denkers je
kunnen bijstaan in het leven. Zo helpt Diogenes je in je authentieke zelf te zijn, Epicurus om niet zoveel geld uit te geven en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder voor de hand liggende denkers dragen hun steentje bij: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.
‘Zinnen op Zondag’ met Lammert Kamphuis biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk.

In 2014 startte Lammert Kamhuis zijn eigen onderneming en werkt sindsdien als freelance filosoof voor veel verschillende soorten opdrachtgevers. Ook schrijft hij boeken en is als Head of Faculty verbonden aan The School of Life Amsterdam. Lammert filosofeert graag in de geest van Socrates, die ooit stelde dat een filosoof als een vroedvrouw is. Beiden helpen om datgene wat in anderen leeft naar buiten te brengen: de vroedvrouw een baby, de filosoof ideeën, intuïties, aannames en denkbeelden. Op deze manier bijdragen aan zelfkennis doet Lammert het allerliefst. In het voorjaar van 2018 verschijnt een filosofische essaybundel van hem bij De Bezige Bij. Lammert woont samen met zijn vriendin in Amsterdam.

Zondag 30 september | 16:00 – 18:00 uur | € 5,- / € 10,- (niet leden)
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here